De 6 beste optredens van Best Kept Secret 2017

door Thomas Konings

Het hele weekend was team Indiestyle te vinden op Best Kept Secret. Tiffany en ik brachten uitgebreid verslag van de drie drukke concertdagen, check onze reviews van dag 1, dag 2, dag 3 en langere reviews over Run The Jewels, Arcade Fire, James Blake en Radiohead. We zetten hier nog eens op een rijtje van welke optredens we het meest genoten hebben.

Run The Jewels

“Waar andere rappers vaak strugglen met een backing track, ronduit playbacken of moeilijk boven de instrumentatie kunnen uitkomen, klonken deze twee zwaargewichten gewoon zoals het hoorde. Hun rap was consistent en indrukwekkend, zonder dat het daarbij op enige manier saai werd. Daar zaten de beats dan weer voor iets tussen: de twee heren hadden niet veel meer nodig dan hun opgefokte producties en een stevige lichtshow om het publiek nummer na nummer naar hun hand te zetten.” (Thomas)

Lees de hele review

Whitney

“Het is een plezier om een band bezig te zien die er zelf heel veel fun uit haalt. Showtunes en covers passeerden de revue, de frontman met zijn herkenbare falsetto kuste de camera en ‘No Woman’ betekende wellicht voor velen een hoogtepunt van Best Kept Secret.” (Tiffany)

Lees de hele review

Wild Beasts

“Levert Wild Beasts ooit geen kwaliteitswerk af? Deze indierockers draaien al ruim 10 jaar meer mee en garanderen een energieke, geperfectioneerde liveset. Dat was deze keer niet anders. De vier muzikanten stonden zelfverzekerd, charismatisch en bovendien interactief en dankbaar op het podium van de Two. Hun set was goed opgebouwd en bevatte jonge en oude synthknallers – subtiel maar episch tegelijk.” (Tiffany)

Lees de hele review

Thomas Azier

Door een vergissing van mij niet in het verslag van zaterdag geraakt, maar absoluut onmisbaar bij de hoogtepunten van het festival: Thomas Azier. De Nederlandse popartiest verkeerde in bloedvorm terwijl het overgrote deel van de massa ofwel wachtte bij Arcade Fire, ofwel Cigarettes After Sex wilde checken. Tijdens zijn set smolten de nummers uit ‘s mans Berlijn- en Parijs-periode samen tot een theatraal, waanzinnig catchy en opgejut geheel van excellente, gemanierde electro-pop. De zanger stal de show met uitgewerkte liveversies, een heel erg expressieve performance en een magnifieke stem. Van een bloedmooi ‘Call’ tot een pompend ‘Red eyes’: de Nederlander bracht het allemaal met zoveel allure. Het selecte publiek ging dan ook terecht helemaal uit z’n dak. (Thomas)

Arcade Fire

“Het concert [ging] vlotjes van het ene hoogtepunt naar het andere, netjes aaneen gebreid door feilloze overgangen. Elk nummer voelde opnieuw aan als de grote hit waarop het sinds 2014 wachten was in een gebalanceerde setlist die langs het beste van de back catalogue ging. De nieuwe singles mochten dan wel uit de toon vallen met hun irritante schlagerdisco, verder was het een show om niet snel te vergeten.” (Thomas)

Lees de hele review

Soulwax

“De Two liep goed vol voor de twee broers en wie gekomen was, werd allerminst teleurgesteld. Hun set was tot in de details opgebouwd met enkele uiterst efficiënte explosiepunten. Tot ver buiten de tentgrenzen hield de typische sound van de Dewaele’s alle bezoekers onder hypnose.” (Tiffany)

Lees de hele review

Foto van Ben Houdijk