De 6 optredens van Rock Werchter 2016 die ons nog lang zullen bijblijven

door Indiestyle

Om onze Rock Werchter-verslaggeving af te sluiten, zetten we nog eens op een rijtje welke optredens in de geschiedenisboeken van het festival komen. De prijzen worden netjes verdeeld tussen de oude en de jonge garde, check hieronder wie zich tot onze absolute nummer één kroonde en lees ook de volledige verslagen van dag één, twee, drie en vier.

6. James Blake

James Blake

“Normaal gezien is de Klub C de bestemming van festivalgangers die een hele dag “Waar is dat feestje?” lallen, maar gisteren kwamen ze daar bedrogen uit. James Blake zorgde er voor een touchdown on a rainy day.” (lees meer)

5. Robert Plant and the Sensational Space Shifters

““Teamgeest is belangrijker dan individuele kwaliteiten”, merkte een voetbalspecialist op tijdens de match van de Duivels. Robert Plant and the Sensational Space Shifters toonden aan dat wanneer je over beide beschikt een prachtprestatie binnen handbereik is.” (lees meer)

4. Florence + the Machine

RW 612 - Florence and the Machine

“Als rode priesteres van dienst mocht zij de wei een laatste keer doen heropleven – en hoe. Wie op voorhand twijfels had bij haar plekje bovenaan de affiche werd al van bij opener ‘What the water gave me’ overtuigd van die terechte spot.” (lees meer)

3. Beck

Beck

“Al die (geweigerde) feestjes met Paul McCartney werpen duidelijk hun vruchten af: deze man wil gewoon plezier maken.” (lees meer)

2. Paul McCartney

Sir Paul! #rw16

Een foto die is geplaatst door Rock Werchter (@rockwerchterfestival) op

“Sir Paul bracht met ridderlijke bravoure een lesje popgeschiedenis om in te kaderen, aangedikt met anekdotes en eerbetonen aan zijn voormalige bandleden, vijfde Beatle George Martin, Elvis-gitarist Scotty Moore en Jimi Hendrix. De set omvatte nummers uit z’n hele carrière, met als oudste ‘In spite of all the danger’ van toen de Beatles nog als skiffle-groep The Quarrymen actief waren, en als recentste ‘FourFiveSeconds’ dat zonder Rihanna en Kanye in een doo-wop jasje werd gestoken.” (lees meer)

1. Tame Impala

12_TameImpala_008

“Een paar dagen geleden hing Kevin Parker op een Pools festival nog aan een zuurstofmasker, maar zaterdagavond dartelde hij breed grijnzend en klappend over het podium. Van apathische stoner tot popprins van een generatie: Tame Impala gaf misschien wel hét optreden van Werchter.” (lees meer)

Woorden van Mattias Goossens, foto’s van Xavier Marquis (James Blake), Timmy Haubrechts (Tame Impala) en Jan Van den Bulck (Beck, Florence + the Machine)