De overwinning van Ellie Goulding op Pukkelpop 2015

door Tiffany Devos

In 2010 stond Ellie Goulding nog op de middag geprogrammeerd in een Marquee waar je vijf minuutjes voor aanvang vlotjes richting eerste rijen kon wandelen. Op Pukkelpop 2015 kampeerden jonge meisjes de hele dag aan het hoofdpodium om bij het vallen van de avond getrakteerd te worden op een show van hun idool. En waar voor hun duurbetaalde ticketje, dat kregen de meisjes en andere bezoekers trouwens ook in de vorm van een gebalde set die het publiek wist te grijpen tot helemaal aan de Club.

Ellie Goulding

De jonge vrouw moest er even inkomen, maar kijk, daar waren plotseling de samenwerking met ex-lief Calvin Harris ‘Outside’ (die begeleid werd door beelden van de twee in betere tijden), de Major Lazor-bom ‘Powerful’, haar hitje ‘Starry Eyed’ dat al eeuwenlang meegaat en ga zo maar door. Met ‘Anything could happen’, ‘I need your love’, ‘Lights’, ‘Burn’ en afsluiter ‘Love me like you do’ dat massaal meegescandeerd werd, vuurde de Britse hit na hit na hit op ons af. En met elke song leek ze sterker in haar schoenen te staan en haar stem overtuigender te buigen. Ellie Goulding heeft een van de meest herkenbare keeltjes in popland en sloeg er overduidelijk goud uit. En toch bleef ze de sympathie zelve, de girl next door.

Ellie Goulding

We hebben maar zelden zo veel liefde uit het publiek voelen komen en Ellie werd er zelfs een beetje geëmotioneerd van. Een beetje verbouwereerd keek ze haar vier muzikanten achter zich aan wanneer tussen de nummers om meer gescandeerd werd. Dat nam niet weg dat de set vol ingestudeerde momentjes zat: een omgesnoerde gitaar in ‘Burn’, een obligate bindtekst of een dansinteractie met een van de muzikanten. Maar hoort dat net niet bij de perfecte popshow?