De vierde voorronde van De Zes, met Sky Harvester, Sunbourne, Equal Idiots en Psychonaut

door Thomas Konings

In Trix vonden de voorbije weken de voorrondes van De Zes plaats. Gisteren mochten Sky Harvester, Sunbourne, Equal Idiots en Psychonaut zich bewijzen op het podium van het café.

sky harvester

Stoere poses, doordeweekse jongens en ice-tea kregen we op het podium te zien bij avondopener Sky Harvester. Met lang uitgesponnen nummers als ‘Dreamcatcher’ (no kidding) probeerde de band technisch vernuft en emotionele impact te combineren, maar daarbij liep de groep iets te vaak verloren in de omwegen die ze maakte om uiteindelijk een finale te bereiken. Het slot mocht er overigens uiteindelijk wel zijn, dat moet ook gezegd.

sunbourne

Waar de zang bij Sky Harvester veel te flauw klonk, was dat niet bepaald iets wat je kon zeggen over het screamen van de charismatische Sunbourne-frontman. Terwijl het podium voor de man te klein bleek, pakte de donkere mengelmoes van genres in het eerste nummer goed uit. Bij de tweede song kregen we naast geschreeuw ook echte zang voor de kiezen en in combinatie met de instrumentatie deed het ons iets te veel aan Linkin Park denken.

equal idiots

Wij blijven natuurlijk ook maar indiedudes die een mening proberen te hebben over ruigere genres. Equal Idiots pasten dan meer in ons kraam, met charmante en potige garagerock die heel onstuimig gebracht werd. Echt uitblinken in het genre is niet meteen een makkelijke zaak, aangezien alles snel hetzelfde klinkt en er duizend gelijkaardige bandjes zijn, maar dit tweetal wist hun sound meestal aan de juiste kant van het spectrum tussen catchy en cliché te situeren. Het enthousiasme van de zichzelf bespuwende frontman werkte verder aanstekelijk.

Psychonaut

Afsluiter Psychonaut was dan duidelijk de uitschieter van de drie zware-gitaren-bands. Waar de eerste groepen er niet meteen in sloegen een duister sfeertje te creëren, werd je bij dit Mechelse drietal al vanaf de eerste seconde meegesleurd in de diepte. Af en toe ging de sound daarbij een dramatische richting uit, maar uiteindelijk wisten de muzikanten het steeds geloofwaardig te houden. Meeslepend was het dus ook, voor het eerst op de avond had ondergetekende het gevoel dat hij moest en zou headbangen.

En zo kwamen de voorrondes van deze nu al geslaagde muziekwedstrijd aan hun einde. Wij doken samen met vier TRIX-boys, Johannes Genard van School Is Cool en Lies Lorquet van Mitzkov de coulissen in voor beraad. Wie dan uiteindelijk met een finaleplekje zal gaan lopen, hoor je volgende week.

Foto’s van Brecht Goeman (Psychonaut), Frederik Bastiaensen (Sky Harvester), eigen foto’s van Equal Idiots en Sunbourne