Dua Lipa brengt Studio 2054 naar de huiskamers met livestreamconcert

door Karel Nijs

2020 is overduidelijk het jaar van Dua Lipa. ‘Future nostalgia’ leverde haar maar liefst zes Grammy-nominaties op. Ze bracht daarmee de ene hit na de andere uit dit jaar. Het laatste wapenfeit is eentje met onze eigenste Angèle. Het album vertaalde ze vrijdagavond naar een heus livestreamconcert met tal van gasten, dansers én band. Alle ogen waren gericht op ‘Studio 2054’, het groots aangekondigde online concert van de zangeres. Het concert was geïnspireerd op de legendarische ‘Studio 54’ – een nachtclub waar voornamelijk disco en funk werd gedraaid – in New York City.

Lipa bracht een volledige show in een gigantisch magazijn met een impressionant, kleurrijk decor. Ze zag er de hele avond fantastisch uit in een reeks oogverblindende outfits. De zang was bovendien helemaal live waarbij ze schijnbaar nooit een noot miste. Ondanks de hoeveelheid choreografie die ermee gemoeid was, klonk ze niet buiten adem.

Dua Lipa werd vanaf het openingsnummer ‘Future nostalgia’ omringd door dansers. Nadien verzorgde FKA Twigs een sensuele paaldansact waarna het tweetal nog een onuitgebracht nummer samen brachten. Verder werd er dankzij The Blessed Madonna even in clubstijl gefeest waarbij ‘Physical’ en ‘Boys will be boys’ de revue passeerden. Om ons nog verder onder te dompelen in de jaren tachtig, werd er ook een deel van de show verzorgd in een soort rolschaatsclub. Tijdens ‘Cool’ cirkelden dansers daarbij op een vrij indrukwekkende manier rond Lipa.

Naast Elton John, Bad Bunny en J Balvin stond ook Miley Cyrus op de affiche. Jammer genoeg liet ze verstek op tekenen. Misschien zat de release van haar nieuwe plaat ‘Plastic hearts’ er voor iets tussen. Wat we wél kregen waren enkele ongeziene beelden uit de videoclip van ‘Prisoner’, hun recentste samenwerking. Onvoldoende echter. Angèle was dan weer wel aanwezig. Ze bracht er samen met Lipa ‘Fever’ en bouwde nadien zelfs met disco-icoon Kylie Minogue een feestje in Studio 2054.

Disco was niet altijd wat de klok sloeg. Lipa’s grootste hit ‘New rules’ uit haar debuutplaat of ‘Electricity’ en ‘Un dia’ konden uiteraard niet ontbreken. Na een underground club belevenis en een duet met Kylie Minogue, verscheen Elton John op een scherm. Hij bracht zijn grootste hit ‘Rocket man’. Het ideale moment voor een plaspauze, want zijn verschijning bood geen meerwaarde aan het dansfeest dat ‘Studio 2054’ was.

De show sloot ze af met de nummers ‘Hallucinate’ en ’Don’t start now’. Voor de fans die net iets meer wilden betalen (16 euro), was er nadien nog een afterparty en een – zeer korte – dj-set van The Blessed Madonna. Af en toe zag het concert er wat afgelikt uit en leek het meer weg te hebben van een videoclip dan van een live concert. Als de show in een grote arena zou plaatsvinden samen met een enorme menigte schreeuwende fans dan zou het natuurlijk net dat tikkeltje beter en spannender zijn. Corona of niet, het hield Dua Lipa niet tegen om een groot feest te bouwen en ons allemaal mee te laten genieten.