Verslag + foto's warm up show dEUS, Les Ateliers Claus Brussel, 14 december 2011

door Bart Vander Sanden
dEUS
dEUS
dEUS
dEUS
dEUS
dEUS
dEUS
dEUS

Om zich voor te bereiden op de arena-concerten van het komende weekend, organiseerde dEUS een warm-up show voor een honderdtal fans in Les Ateliers Claus, een klein maar gezellig zaaltje aan het Noordstation in Brussel. Op deze regenachtige avond konden we er onze oren konden laten genieten van de klanken van Barman en co.

Het optreden was qua nummers vergelijkbaar met de show in het Klokgebouw in Eindhoven vorige vrijdag, waar de groep vooral putte uit hun recentere albums. Klassiekers als ‘Suds & Soda’ en ‘Roses’ werden dan ook niet gespeeld, maar of dit erg is? Wij vonden van niet, de band is namelijk vooral aan het touren om hun nieuwste kind ‘Keep You Close’ te promoten, en hun sound is door de jaren heen dermate geĆ«volueerd dat een show met evenveel oude als nieuwe nummers waarschijnlijk uit balans zou voelen. Wel aanwezig en zeer hard in de smaak vallend waren ‘Instant Street’, ‘Sister Dew’ en ‘Little Arithmetics’, songs die echte beesten blijven in een live-setting. Ook ‘The Architect’, waarmee ze een paar jaar geleden eindelijk een nummer 1-hit scoorden in de hitlijsten, werd vol overgave gebracht en luidkeels meegebruld door het groepje aanwezigen.

Na al die jaren bewijzen de Antwerpse jongens nog steeds dat ze uitstekend werk leveren, zowel op vlak van songwriting als qua performance. Ook de nummers van hun recentste album, waaronder ‘The Final Blast’, ‘The End of Romance’, ‘Dark Sets In’ en ‘Twice (We Survive)’ werden vlot en zelfverzekerd gebracht.

Het geheel werd strak gespeeld en tonnen energie spatten van elk lied af. Fans kunnen het komende weekend in Antwerpen en Brussel dus een steengoed optreden verwachten, met vooral een focus op nieuw werk dat live verrassend fris klinkt, en met een band die na al die jaren nog steeds stevig de Vlaamse muziekscene domineert.

dEUS website

Album verdeeld door Universal Music