Foto’s + verslag Hanni El Khatib, Dok Gent, 9 juli 2015

door Nick De Baerdemaeker


Op 9 juli stond Hanni El Khatib in het Gentse Dok. Nick De Baerdemaeker ging erheen en nam deze foto’s. Het verslag is van Tiffany Devos.

Opwarmen deden we gisterenavond met een dj. De bluesy songs stonden luid genoeg om ze te horen terwijl iedereen nog wat rondhing op DOK en genoot van het gezellige zonnetje. Dat we nog wat extra moesten wachten omdat de band nog aan het eten was, kon niemand deren. Wanneer het LA-based viertal dan eindelijk op hun instrumenten toestapte, kregen we geen kans om rustig te wennen aan de omgeving. Hanni El Khatib vuurde recente hit ‘Moonlight’ meteen op ons af. Wanneer ‘Build. Destroy. Rebuild’ en ‘Nobody move’ daarop volgden werd het duidelijk dat de set een reproductie zou worden van het optreden ter voorstelling van zijn nieuwste worp in de Botanique eerder dit jaar. Geen erg, want in Brussel werd stevig gerockt.

Bovenop dat rocken werd ook een stukje cool geschept. De skater/designer turned frontman droeg een camo-vest, jeans en witte All Stars en to top it off scheen een streep welkome zon hardnekkig op zijn gezicht terwijl hij zompige gitaarsolo’s uitspuwde, zwalpend over het podium als een baby-bambi. Ook uit het kamp van de drummer kwam een gloeiende energie die een schepje bovenop de studioversies deed. Wanneer de keys hun intrede deden bij ‘Mexico’ kon de groep ons pas helemaal bij het nekvel grijpen.

Het was dus gezellig moerasrocken met net genoeg rauwheid en een toefje rock ’n roll piano gisterenavond. Gitaren werden geshred en bluesy riffs klonken gekuist vuil. Bovendien bracht de Pakistaans/Filipijnse frontman z’n nummers met gepaste boosheid en overtuiging. Een eenzame crowdsurfer werd in de luchten gehouden door vier man. Jep, ook de trouwe schare fans was opnieuw aanwezig. ‘Two brothers’ werd een gepaste dansbare afluister met een passage in het publiek van Hanni himself. Geen concert is compleet zonder bis, dus keerde het viertal nog eens terug net nadat de zon helemaal verdwenen was.

Hanni El Khatib website

Democrazy programmeert binnenkort nog onder meer Low Roar (16.08), God is an Astronaut (03.09) en Big Next Festival (12.09). Info, tickets en de volledige concertkalender vind je op hun website.