Foto’s + verslag Les Nuits Botanique 17 mei 2014 met George Ezra

door Bart Vander Sanden

Foto’s Bart Vander Sanden, verslag Bart Somers

Tien maal tweehonderd is tweeduizend. Les Nuits Botanique hebben een kristallen bol waardoor ze er jaar na jaar in slagen om artiesten te programmeren die enkele maanden later al veel grotere zalen uit hun dak doen gaan.

Gisterenavond speelde George Ezra, die eind 2014 ongetwijfeld de AB zou kunnen uitverkopen, in de veel kleinere Grand Salon De Concert tijdens Les Nuits. De paar honderd fans die het geluk hadden een kaartje te bemachtigen, stonden al zowat een uur aan te schuiven voor het Museum eindelijk haar deuren opende.

Gelukkig voor het hoofdzakelijk jonge publiek was er geen voorprogramma en begon Ezra stipt op het geplande uur. Helemaal alleen met zijn gitaar kon de jongeman zich niet verstoppen achter de arrangementen van een volledige band. Zijn stem en zijn songs moesten overtuigen op zich, en dat deden ze ook. De zang zou niet misstaan tussen die van rock-‘n-rollers uit de jaren 50 terwijl de nummers minder ingetogen klonken dan je bij een soloperformance zou verwachten.

Dat het optreden van een van de meest veelbelovende artiesten van het moment toch geen onverdeelde triomftocht werd, kwam vooral door het gebrek aan bekendheid van ‘s mans repertoire. Met slechts enkele singles die al het daglicht zagen en een debuutalbum dat er pas binnen enkele weken aan zit te komen, kon je het concert eerder catalogeren als een geslaagde verkenning dan als een aaneenschakeling van euforische hoogtepunten.

We stelden in ieder geval vast dat deze George Ezra klaar is om de wereld te veroveren, dat hij dit doet met de uitstraling van iemand die al jaren meegaat, en dat de man met een full band en de daaruit voortvloeiende afwisseling voor gensters moet kunnen zorgen en een zaal van 2000 personen probleemloos in lichtelaaie zetten. ‘Budapest’ en ‘Cassy O” hebben de voorbije periode de toon gezet, de rest is een kwestie van tijd.

Les Nuits Botanique programmeren vandaag en de volgende dagen nog onder meer We Have Band (18.05), Hercules & Love Affair (20.05) en The Flaming Lips (24.05). Klik hier voor tickets, de volledige kalender en verdere info.

George Ezra website