Het betere rammelwerk met Wet Leg en Water From Your Eyes in Botanique

door Bart Somers

Les Nuits zijn vandaag aan hun laatste dag toe, maar gisteren stond er met Wet Leg nog een hipstersnoepje van formaat op de affiche. De show van het duo was al maanden uitverkocht, en gisteren was het aan de Isle Of Wight-dames om te bewijzen dat ze de hype waard is.

Eerst moesten we nog Water From Your Eyes doorstaan. Het New Yorkse duo had er in de Botanique een extra gitarist bijgehaald, kwestie van de herrie zeker luid genoeg te laten overkomen. Krakkemikkiger dan de gemiddelde Vlaamse koterij stuiterde de band door z’n korte set, waarbij er naar het einde toe al eens een melodie ontwaard kon worden wanneer zangeres Rachel Brown haar zonnebril afzetten om een denkbeeldige notenbalk te lezen. Met een glansrol voor een kazou werd een passend einde geboetseerd aan deze energieke geluidsbrei.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Virginie (@_lilyrush)

Iets na tien uur was het aan Wet Leg om zich te bewijzen. De band houdt ervan om mensen op het verkeerde (natte?) been te zetten met teksten die meer dubbele bodems bevatten dan het doorsnee drugsmokkelschip. Ook het publiek van Les Nuits leek even om de tuin geleid te worden. Terwijl Hester Chambers haar elfachtige zelf stond te wezen, liet Rhian Teasdale de make-up achterwege en zag ze er verrassend nonchalant uit. Kwam het door de warme temperaturen? Die leken er ook voor te zorgen dat de show wat traag op gang kwam. Hoewel ‘Wet dream’ vooraan in de set zat, bleef de set vervolgens vijf nummers lang stapvoets aanschuiven op de expressweg richting Zaal Gekdoenerij. Een vrolijk choreografietje bij het begin van ‘Too late now’ zorgde voor de eerste echte vonken op en voor het podium. De crazy band van de clips stond plots ook waarlijk voor ons.

Even werd er daarna met ‘Obvious’ nog een wondermooi fluistermomentje ingelast, voor het gaspedaal met ‘Oh no’ brutaal naar beneden ging om daar ook te blijven tot het einde van het concert. Wet Leg zocht en vond meer contact met de zaal, diste een grappig verhaaltje op over het ontstaan van de groep, en liet meer en meer enthousiaste vonken van het podium spatten. Helemaal ontploffen deed het dan bij afsluiter ‘Chaise longue’, het populairste nummer van de Britten en nu al een klassieker.Na afloop zagen we veelal tevreden gezichten. Wet Leg is de weg naar de top in sneltempo aan het afleggen en wint de ene massaspurt na de andere. Dat dit af en toe nog met de nodige stunteligheid gepaard gaat, maakt het heel menselijk en charmant. Dat het hectische promowerk mogelijk zijn sporen nalaat, is ook niet meer dan normaal. Want zodra het optreden echt losbarstte, zagen we echter een groep vrienden die zich amuseerde en dit gevoel kon overbrengen op de fans. Dat lijkt ons alvast een stevige basis voor een opzwepende festivalset, waarna Wet Leg de stap naar grotere zalen ons inziens ook met gemak moet kunnen zetten.

Tip: het optreden van Wet Leg op 4 november in TRIX is nu al bijna uitverkocht. Wie treuzeltranen wil vermijden, rept zich best nu naar de website van de Antwerpse zaal.
Voor wie liever in Botanique blijft, kunnen we alvast onder meer de concerten van Peach Pit (22 mei), Men I Trust (23 mei) en W.H. Lung (25 mei) aanraden. Een volledig overzicht van alle shows vind je op de website van de zaal.