Header image

Oscar & The Wolf en Best Kept Secret: een coup de foudre

door Yannick Verhasselt

Het moet de eerste keer zijn dat een artiest uit de Benelux Best Kept Secret headlinet. Dat het dan uitgerekend Belgisch popprins Oscar & The Wolf is, is wel opvallend voor toch wel hét indiefestival van de lage Landen. Toch kunnen we stellen dat zowel artiest als publiek in anderhalf uur heel erg dicht naar elkaar toe zijn gegroeid – een coup de foudre, zo leek het wel.

Max Colombie spaarde kosten noch moeite voor zijn headline show op de One – zoals een popshow het een beetje betaamt met veel toeters, lasers en bellen. Zijn zeskoppige band oogde bovendien imposant. Wanneer de bombastische (soms misschien iets té) drums van ‘Warrior’ werden ingezet, zette een bijna geconditioneerd publiek het op een zingen en dansen. Het veld, nochtans niet zo indrukwekkend gevuld als voor Goldband een dik uur daarvoor, was na een aantal nummertjes wel helemaal mee met de show van Colombie. Gekleed met bontjas, armstukken in glitter en fluwelen pak zag Colombie er ook uit als een popprins, enkel een kroontje ontbrak. Al speelde hij tijdens ‘The game’ en ‘Donnie’s dream’ quasi alles al kwijt op het podium.

Geen idee waar Colombie overigens al die jaren die falsetto heeft verstopt, maar tijdens ‘Dancing machine’ haalde hij die op een ontzagelijke manier plots te voorschijn. In het publiek vielen her en der zelfs enkele monden open. Voorts draaide hit machine gewoon op volle toeren. Passeerden onder meer allemaal in eenzelfde periode: ‘On fire’, ‘Undress’, ‘Joaquim’ en ‘Nostalgic bitch’. Alsof Colombie even zijn spierballen wilde rollen en tonen hoeveel bangers hij onder zijn riem heeft zitten. Echter was er van spierballengerol weinig sprake. Integendeel, Colombie danste weelderig, struinend van de ene kant van het podium naar de andere. Zijn show voelde oprecht en charment en het publiek at er uit alsof het een patatje stoof was.  Tussendoor passeerde ‘Your choice’ waarbij vooral de funky gitaarlijnen (Tame Impala, iemand?) in het oog sprongen.

Oscar and the Wolf

Oscar & The Wolf – Best Kept Secret

Afsluiten deed Colombie met ‘Fever’ en nadien een uitgesponnen ‘Princess’ waarbij ook snippets te horen waren van The Weeknd’s ‘Starboy’. Passend, want de popprins deed alles wat er van een motherfucking starboy wordt verwacht. Hij flirtte en verleidde en het publiek viel in zwijm. Oscar & The Wolf bracht een popshow om ‘u’ tegen te zeggen en bewijst dat op een alternatief festival als Best Kept Secret ook pop een plek verdient.