Vanessa Carlton doet haar eigen zin op Les Nuits Botanique, 15 mei 2016

door Tiffany Devos

Wie voor een portie jeugdsentiment naar de Brusselse Botanique was afgezakt, klopte aan bij het verkeerde adres. Vanessa Carlton is een popster gone independent die haar oude oeuvre grotendeels links laat liggen ter promotie van haar nieuwste plaat ‘Liberman’.

DOT-vanessa carlton-14

Terwijl op setlists in Amerika en andere Europese landen nog ‘A thousand miles’ helemaal bovenaan schitterde, werd een “Play ‘A thousand miles‘”-uitroep beantwoord met een overtuigde “Never!”. Dat van je afschuivend bracht Vanessa Carlton nog steeds fijne piano-based songs waarin toch altijd die Vanessa-urgentie uit scheen. In duo met een multi-instrumentalist die zich vooral van viool en gitaar bediende terwijl hij ook loopjes maakte, speelde ze haar nieuwe plaat integraal. De nummers van ‘Liberman’ werden enkel onderbroken door Vanessa zelf die de songs van heel wat uitleg voorzag (ze is nu getrouwd en heeft een baby van 15 maanden) en ook een oud nummer uit die derde plaat die ze in eigen beheer uitbracht en niemand kent. De laatste keer dat Vanessa Carlton in België was, is ondertussen al 13 jaar geleden, maar eigenlijk zag ze er nog altijd uit als het meisje uit de cover van ‘Be not nobody’ en zingt ze nog beter. Eigenlijk was het gewoon heel erg fijn om haar eindelijk eens aan het werk te zien, al blijven we toch een beetje pissed om het ontbreken van haar grootste hit.

DOT-lola marsh-2

Lola Marsh en haar vierkoppige band uit Tel Aviv brachten daarvoor dan weer een soort upbeat indie met countryinvloeden. We kregen een beetje First Aid Kit-vibes, maar dan met heel wat gefluit. Lola ziet er uit als een jonge Penelope Cruz en kan echt heel goed fluiten. De zangeres speelde die troef dan ook (een beetje te veel) uit terwijl ze zich op andere momenten van gitaar, tamboerijn of ukelele bediende. De band heeft slechts een ep-tje op haar palmares, maar kreeg het publiek verrassend goed mee. We horen nog wel van Lola Marsh.

Vanessa Carlton Website

Lola Marsh Facebook

De komende dagen spelen onder meer Jain (17.05), Frankie Cosmos (18.05) en Cocorosie (18.05) op Les Nuits Botanique (info en tickets)