Verslag en foto's Band of Skulls in de AB op 3 mei – de kracht van de hits

door Anke Verbeke
Band of Skulls
Band of Skulls
Band of Skulls
Band of Skulls
Band of Skulls
Band of Skulls
Band of Skulls
Band of Skulls

(Foto’s door Bart Vander Sanden)

Band of Skulls heeft na bijna een dozijn passages in België en Nederland allicht geen introductie nodig. Hun naam vult geregeld zalen tot de nok met headbangers en heeft daarbij als het ware ook nog een magnetisch effect op heel wat dames, aangezien er telkens ook een schare hysterisch vrouwvolk die headbangende bezwete kerels vergezelt.

Heel anders ging het niet in de AB gisteren, waar de band naar traditie weer door een joelende menigte fans en nieuwsgierige toeschouwers verwelkomd werd. Na een eerder roestige start met ‘Sweet Sour’ leek er even al enige sleet op de loeiharde energie van de band te zijn gekomen, maar gelukkig verloor het trio de pedalen niet en herpakten Marsden en Richardson zich met ‘Patterns’.

De belofte wat oude nummers en ook heel wat materiaal van hun laatste album ‘Sweet Sour’ te spelen loste Band of Skulls in. Helaas grepen zij halverwege de show wel naast onze aandacht en leek enkel hun trouwe publiek het gezelschap nog te redden, terwijl de zanger en zangeres zelf moeite hadden het tempo van drummer Haywards bij te benen. Hier werd duidelijk hoe er van de sterke fundamenten die ze met veel van hun nummers hadden gelegd in het heetst van de strijd soms niet veel meer overblijft.

Met het zachtere ‘Lay My Head Down’ kon de groep toch een knappe sfeer opbouwen, waar het publiek de band dan ook dankbaar voor beloonde en zeker toen het geweldige ‘I Know What I Am’ op de zaal werd afgevuurd kon niemand zich nog stil houden. Het was dan ook met de grand finale en de bisnummers dat het ons begon te dagen waarom Band of Skulls steeds weer zoveel zalen vol doet lopen. Het zijn die dijken van hits die geen enkele vermoeidheid of tegenzin omver kan krijgen die het hem doen. Genadeloos regen de drie parels als ‘Death by Diamonds and Pearls’ en ‘The Devil Takes Care of his Own’ aaneen en lieten ze hun publiek achter terwijl het smeekte om meer.

De sterkte van Band of Skulls zit hem nu eenmaal in die nummers die staan als de omwallingen van het Gravensteen. Het is alleen een eeuwige zonde dat de rest van hun repertoire live lang niet even sterk in de verf wordt gezet.

Live Nation zet binnenkort onder meer Foster The People (06.05), Steven Wilson (14.05) en Paul Weller (14.06) op het podium van de AB. Klik hier voor tickets, de volledige kalender en verdere info.

Band of Skulls speelt binnenkort onder meer in Groningen (Bevrijdingsfestival, 05.05, info & tickets), Hellendoorn (Dauwpop, 17.05, info & tickets), Ovezande (Klomppop, 17.05, info & tickets), Tourcoing (Le Grand Mix, 18.05, info & tickets) en Hasselt (Pukkelpop, 16-18.08, info & tickets).

Band Of Skulls website

Lees hier onze review van het album ‘Sweet Sour’.