Verslag Band Of Skulls in Het Depot op 5 oktober – stevige live act van een band voor de toekomst

door Indiestyle

Het gaat snel voor de garagerockers van Band Of Skulls. Hun debuut ligt amper een jaar in de rekken en ze spelen al voor een uitverkocht Depot. Verdiend? Wij vinden van wel. De groep heeft veel pit en potentieel en valt qua live performance te situeren tussen The White Stripes, Kings Of Leon en The Black Keys.

Op deze zonnige dinsdag kregen we een feestmaal voorgeschoteld in Leuven. Met een voorgerecht bestaande uit het Belgische Soldier Six begon de avond heel aangenaam. Alternatieve rock gebracht met knallende drums, snedige baslijnen en aardige soleer- skills weerklonk door de zaal. We merkten wel wat gebrek aan ervaring dat resulteerde in enige rommeligheid en een haperig begin van de voorlaatste song. Slotnummer “Biscuit & Friends” was wel opmerkelijk goed en verklaarde waarom Soldier Six hier vanavond mocht openen, net als volgende week voor Broken Glass Heroes.

“Patterns” was de eerste hap van het vlammende hoofdgerecht Band Of Skulls. Bassiste Emma Richardson, die door het leven gaat als rockster slash kunstenares, moest haar stem duidelijk nog wat opwarmen op deze opbouwende, pure rocksong. Na enkele nummers ging het al een stuk beter. Tijdens het wondermooie duet “Honest” bijvoorbeeld zat ze er regelrecht op. Richardson is trouwens ook diegene die de hoes van de plaat heeft ontworpen. Met “Baby Darling Doll Face Honey” heeft deze band een ijzersterk maar beperkt repertoire dat ze bijna integraal hebben gespeeld. Russel Marsden, nochtans een charismatische frontman, slaagde er niet in veel interactie met het publiek te scheppen. Het bleef bij een simpele “Thank you” of “Alright. That was fun”. Dat laatste zei hij na absoluut hoogtepunt van de show “Death By Diamonds And Pearls”. Het publiek reageerde er uiterst euforisch op.

Naar het einde van het optreden toe werd de vurige rock van Band Of Skulls even stilgelegd om tijd te maken voor twee iets rustigere songs (“Cold Flame” en “Honest”) om dan uit te monden in de geniale eerste single “I Know What I Am”. Na het eentonige “Dull Gold Heart” en nog een explosieve bisronde hielden de mannen (en vrouw) uit Southampton het voor bekeken.

Het publiek keerde tevreden huiswaarts. We zagen een vrij stevige, weliswaar iets te korte, live set en een band voor de toekomst. Hoog tijd dat Band of Skulls nog eens in de studio duikt om wat meer sappige songs op te nemen.

Setlist:

Intro
Patterns
Friends
Fires
Light Of The Morning
Death By Diamonds And Pearls
Cold Flame
Honest
Blood
I Know What I Am
Hollywood Bowl
Dull Gold Heart
————————————————————
Bomb
Impossible