Verslag Date With The Night in de Sioux op 10 november – dansen en meebrullen

door Tiffany Devos

“I’ve got a date with the niiiiiight” zingt Karen O elke keer even enthousiast. Wij waren ook enthousiast toen op donderdag 10 november in Gent de tweede Date With The Night van dit academiejaar plaatsvond. De feestlocatie bleef de Sioux, vlakbij de Vooruit. Een kleine, gezellige club die nog wel meer indie party’s in het verschiet heeft. Je kan Date With The Night omschrijven als het goedkopere kleine broertje van de befaamde Hindu Nights. De formule is hetzelfde: om het feestje goed af te trappen, zetten we in met een live-band. Deze keer was dat The Jack London Show die toch een aantal dansbare pure indie rocksongs afleverde en om de sfeer er helemaal in te krijgen ook een cover van ‘SexyBack’ in de mix smeet.

De draaitafels werden bemand door Hindu Radio DJ’s, Dilly Boys (allebei geen onbekenden voor de doorsnee indie party), Gigolos In Retirement, The Sandy Sandals en deze keer was er ook een echte Libertine bij, vandaar dat de prijs ietsje hoger lag. Gary Powell, drummer van The Libertines en Dirty Pretty Things, maakt momenteel naam als dj en draaide al in de coolste clubs van Londen, tijd om dus eens de oversteek te maken. En het was wat we konden verwachten: de hele avond lang de best dansbare rock ‘n roll, meebrullen met Arctic Monkeys en Kasabians ‘Where Did All The Love Go?’, de twist dansen en swingen op het beste van vroeger. Van Elvis Presley, Johnny Cash en The Smiths naar Oasis, Amy Winehouse en The Killers. Hun doel: de muziekliefhebbers aan het dansen krijgen met het betere gitaarwerk. Elektronisch mag trouwens ook: Depeche Mode, Justice en M83, ze passeren allemaal de revue.

Toch is er een nadeeltje: de zaal is meestal te klein voor het volk dat er op afkomt. Te laat? Dan blijf je buiten, wat niet wegneemt dat het soms nogal krap wordt. Maar als gelijkgezinden onder elkaar tegen elkaar aan dansen, zou geen probleem mogen zijn. De prijs is ook niet echt democratisch, zeven euro is niet weinig voor de portemonnee van een student. Je moet het er dus wel voor over hebben want gratis danscafé’s zijn er genoeg in Gent.

Date With The Night bewijst een ideaal feestje te zijn voor iedereen die een beetje uitgekeken is op de gewoonlijke Rihanna-schijven en Johnny, la gente esta muy loca. What the fuck’s. We geven onze favoriete Yeah Yeah Yeah groot gelijk dat ze telkens zo enthousiast is over haar Date With The Night.

Date With The Night website