Verslag DRLR-labelnight met Kassett, Eosmin en Samuelspaniel, Kinky Star Gent, 29 januari 2015

door Daan Leber

Het Belgische label DRLR haalde in Gent zijn raspaarden van stal om ze op het publiek los te laten. In de Kinky Star straalde de podiumsetting een heel erg DIY-gevoel uit: een opgehangen vlag, scheve visuals en een wankele tafel bepaalden de setting. Het droeg allemaal bij tot de sfeer. Ondergetekende zag Kassett en Eosmin live aan het werk.

Kassett, zittend op zijn knieën, speelde onder andere enkele nummers van zijn ep ‘Platinum’. Live werden kleine extra’s toegevoegd, zoals enorm harde bassen. De platenkeuze reflecteerde vooral de elektronische kant van zijn werken. Helaas waren de overgangen niet altijd even vlot, wat er soms voor zorgde dat de sfeer ietwat wegviel tussen de songs door. Die waren echter wel van topkwaliteit.

DRLR

Eosmin gooide het over een andere boeg. Zijn set werd gekenmerkt door een weinig verhulde hiphopsound en hij stopte verschillende tekstflarden van bekende liedjes in de mix, waardoor het optreden wat verteerbaarder was dan die van Kassett. Ook een heerlijke remix van Tinashes ‘2 on’ werd door het publiek gesmaakt. Ongeveer halverwege werd een overstap gemaakt van hiphop naar een meer footworkgericht geluid. Voor dat eentonig werd, schakelde Eosmin terug op de klanken die in hetzelfde hokje passen waarin Evian Christ zich ook bevindt.

Hoewel de artiesten goede prestaties leverden, vielen die in het water door het stille geluid. Het gevolg was dat het geroezemoes in de zaal als een constant storende factor aanwezig was.

Website DRLR