Verslag en foto's Los Campesinos! in Botanique op 3 april - rasentertainers

door Tina Herbots
Los Campesinos
Los Campesinos
Los Campesinos
Los Campesinos
Los Campesinos
Los Campesinos
Los Campesinos
Los Campesinos

Los Campesinos! speelden op 3 april in Botanique te Brussel. Tina Herbots trok ernaartoe om foto’s te maken. Het verslag is van Paola Verhaert.

Samen met de jonkies van Tall Ships wisten de al even jeugdige Los Campesinos! tijdens deze paasweek te zorgen voor een opkikker van jewelste. Voetjes gingen omhoog, alsook mondhoeken, een fenomeen waar deze band keer op keer moeiteloos in slaagt.

Slechtgeluimd is het laatste dat je hen kan noemen; Los Campesinos! (vrij vertaald De Boertjes) zijn altijd wel te vinden voor een potje vrolijke muziek. Afgelopen avond toonde de band ons in Brussel dan ook dat de tijd niet rijp was voor een uitzondering. Na de release van ‘Hello Sadness’, waarmee de teller van albums al op drie staat, volgt nu een uitgebreide tour die hen langs de hele aardbol leidt, alsook langs Botanique. En daar was niemand in de zaal rouwig om.

Nadat het zevental zich een weg had gebaand door wat wel een dozijn instrumenten leek, namen ze deze ter hand om meteen van wal te steken. Het duurde dan ook niet lang vooraleer de trouwe fanbase getrakteerd werd op ‘Death To Los Campesinos!’, traditioneel een favorietje van de fans. Ook tijdens ‘Hello Sadness’, titelnummer van hun nieuwste telg, en ‘Letters From Me To Charlotte’ grepen Gareth & co. gretig de kans om het publiek op sleeptouw te nemen – een opzet waar Los Campesinos! in slaagden.

De succesformule van deze knullen uit Cardiff is ondertussen duidelijk: zet een middelgroot groepje vrienden en dubbel zoveel instrumenten bij elkaar en laat hen de longen uit het lijf schreeuwen tijdens een mooi aantal vrolijke nummers. Het is vertederend en het werkt. Al rest de vraag hoe lang dit liedje nog zal blijven duren vooraleer de eerste fans afhaken. Desalniettemin wérkt de formule en dat was niet anders in de Brusselse Botanique. De onuitputtelijke Los Campesinos! zijn raszuivere entertainers en public pleasers, zo bewezen ze nog maar eens. Het publiek slechtgeluimd noemen na dit optreden van Los Campesinos! is dan ook niemand gelukt.

Botanique zet binnenkort onder meer of Montreal (21.04), White Rabbits (30.04) en Lianne La Havas (12.05) op het programma. Klik hier voor tickets, de volledige kalender en verdere info.

Los Campesinos! spelen vanavond in Paradiso te Amsterdam info & tickets).

Los Campesinos! website

Album verdeeld door PIAS