Verslag en foto’s MØ in de Botanique op 25.03: ongecompliceerd popplezier

door Thomas Konings

Hoewel Barack Obama de Botanique links liet liggen, mocht de concertzaal zich gisteren toch opmaken voor groot bezoek. De Deense sensatie MØ kwam er namelijk haar debuutalbum ‘No Mythologies To Follow’ voorstellen in de uitverkochte Orangerie.

Verslag Thomas Konings, foto’s Damon De Backer

Net als op de plaat mocht ‘Fire Rides’ de aftrap geven van een klein uurtje ongecompliceerd popplezier. Die song maakte meteen duidelijk waar de zangeres live voor staat: een propvolle doch niet overdreven sound en een bijzonder hoog energielevel dat mee in stand wordt gehouden door een aanstekelijke show en een hevige begeleidende band. Onder het motto “goed begonnen is half gewonnen” zorgde de ex-blondine met dat liedje overigens voor het eerste hoogtepunt van de avond en toonde de Deense ook meteen dat ze weldegelijk bijzonder goed bij – een weliswaar hese – stem is.

Hoewel veel muziek op tape stond en sommigen graag echte toeters en bellen gezien hadden, probeerde MØ toch live haar nummers niet helemaal hetzelfde te spelen als op plaat. Wat we hoorden klonk veel minder gepolijst, vooral omdat de drummer en de gitarist zich niet moesten inhouden. Het resultaat was een bijzonder druk geluid dat nooit naar een kakafonie neigde en steeds verrijkend was voor het optreden.

Nu probeerde de artieste ook een zekere vaart in de show te houden. Zo werd ‘Freedom #2’ aan een hoger tempo en met een Zweedse toets gespeeld en was ‘Dust Is Gone’ eigenlijk het enige, zeer geslaagde, rustpunt in de set van dinsdag. Haar energieke aanpak wierp in elk geval vruchten af. In een rotvaart werd de ene hit na de andere afgevuurd en ook qua performance verveelde de Deense geen seconde. Met ‘Waste of Time’ wist de zangeres na die reeks amusante liedjes de zaal ook daadwerkelijk op een kookpunt te brengen, iets dat ze nog eens overdeed met een uitzinnige en net niet overdreven versie van ‘Don’t Wanna Dance’ en het excellente ‘Glass’.

MØ zorgde gisteren voor een bijzonder energiek en daardoor erg plezierig popconcert. De zangeres kon bovendien terugvallen op enkele uitzonderlijk sterke nummers en maakte daar in de Botanique het verschil mee.

Botanique programmeert de komende weken nog onder andere Temples (31.03), Tokyo Police Club (03.04) en Wild Beasts (15.04). Info en tickets vind je hier.

MØ live zien kan binnenkort in Amsterdam (People’s Place, 26.03, info & tickets), Hilvarenbeek (Best Kept Secret, 20.06, info & tickets) en Hasselt (Pukkelpop, 14.08, info & tickets).

MØ website

Album verdeeld door Sony Music