Verslag Hindu Nights in TRIX op 26 november – ook zegegebaar in Antwerpen

door Bart Somers

De tocht waarmee Hindu Nights sinds een aantal jaren de Vlaamse rock ‘n rollharten tracht te veroveren eindigde gisterenavond, of beter gezegd vanochtend, na een aarzelend begin ook met een zegegebaar in het Antwerpse TRIX. Toen ondergetekende omstreeks 23 uur aankwam, reageerde de nog lang niet volle zaal eerder lauwtjes op de muziek. Optredens van Way en Freaky Age en de daarop aansluitende dj-sets wisten de armen en beentjes toch in beweging te krijgen, en slaagden er ook in de aanwezige kelen meermaals te doen meebrullen.

Je kunt het enigszins verbazend noemen dat de TRIX Club, die plaats biedt aan minder dan 500 personen, niet op voorhand uitverkocht was voor dit rock ‘n rollfeest. Wie aan zijn eerste Hindu Nights toe was, maakte zich in ‘t begin waarschijnlijk de bedenking dat dit misschien toch niet het stomende event was waar velen het altijd maar over hadden. Enkelingen dropen zelfs al ontgoocheld af. Gelukkig vulde de club zich na middernacht toch nog helemaal, en rees de temperatuur op de dansvloer uiteindelijk tot de gekende hoogten. Het korte, stevige optreden van Way droeg daar zeker een steentje toe bij. Is dit de band die niet goed genoeg bleek om door te dringen tot de finale van Frappantpop? Ook Freaky Age, dat voor het eerst naar buiten kwam met nieuwe nummers van hun in de lente te verschijnen 3de album, bracht wat we van hen konden verwachten.

Dj’s als de Hindu Radio crew en Dilly Boys zorgden voor de rest. De heren kennen hun klassiekers als Elvis en The Beatles, en mixen deze zoals vanouds perfect met recente toppers als The Vaccines en Vampire Weekend. Hindu Nights traditionals als ‘Don’t Look Back in Anger’ deden de rest. Meer moet dat niet zijn, toch?

Op 31.12 slaan Hindu Nights en Date With The Night de handen in elkaar in de Gentse Vooruit. Meer info via www.hindunights.be en www.dwtn.be

TRIX zet de komende weken en maanden fijn volk als Stereo MCs (19.12), The War On Drugs (22.02) en Cloud Control op het podium. Klik hier voor tickets, de volledige kalender en verdere info.