Verslag Laura Veirs in Botanique op 23 september – te afgeborsteld

door Anke Verbeke

Laura Veirs is geen nieuwe naam in het singer-songwritermilieu. De jongedame polijst al zo’n tien jaar lang lieve songs en passeerde al menig maal in enkele van onze mooiste concertzalen. Ondergetekende keek dan ook reikhalzend uit naar een live opvoering van parels als ‘Magnetized’ en dreef voor deze gelegenheid maar al te graag af naar de prachtige Rotonde van Botanique, waar deze snoezige dame geprogrammeerd stond.

Volgens ons onderscheidt een boeiende singer-songwriter zich van het gros door eerlijke krachtige vertellingen of door een breekbare intimiteit. Helaas miste de passage van Veirs zowel epiek als magie. We wilden maar al te graag aan Laura’s lippen hangen, maar erg interessant bleek ze niet te zijn, noch dwarrelden er gevoelens door de zaal die onze adem ook maar even deden stokken.

Veirs klonk niet langer als een lief dromertje, maar eerder als een muurbloempje. Een deel van haar songs kwam te afgeborsteld over en mankeerde ongedwongenheid en pit. Wel geslaagd waren de voorsmaakjes uit ‘Tumble Bee’, een album met Amerikaanse kinderliedjes, maar ook gewoon mooie folkdeuntjes, dat net zozeer voor kinderen als voor volwassenen gemaakt is. Hier kwam Veirs eerder kinderlijk dan kinds uit de hoek en stal ze ieders hart met de schattige wijsjes die ze tevoorschijn toverde.

Al bij al kregen we geen charismatische setlist voorgeschoteld. Het samenspel van Veirs met haar violiste en gitarist bij enkele van de uitgesponnen outro’s van maakte veel goed.

Botanique zet de komende weken onder meer Alessi’s Ark (05.10), Teeth (14.10) en Ane Brun (17.10) op het podium. Klik hier voor tickets, de volledige kalender en verdere nuttige info.

Laura Veirs live zien kan vandaag en de komende dagen nog in Ottersum (Cultureel Podium Roepaen, 24.09) en Antwerpen (TRIX, 26.09)

Laura Veirs website

Album ‘Tumble Bee’ verdeeld door V2