Verslag Lauryn Hill, Dour Festival dag 4, 18 juli 2015

door Daan Leber

Headliner op zaterdag was Ms. Lauryn Hill, een monument in de hiphopwereld. Als een van de leden van The Fugees, en winnares van meerder Grammy’s, was geen andere plaats dan het hoofdpodium gepast. Desondanks hadden we onze twijfels over wat we moesten verwachten. Ging het een meer soulvolle set zijn, of werd ook hiphop aandacht gegund?

Ms. Lauryn Hill

(Foto door Xavier Marquis)

Zoals een echte diva het betaamt, kwam Lauryn Hill meer dan een halfuur te laat. In de tussentijd kreeg de dj de kans om wat reggae op ons af te vuren, maar dit ging aan ons verloren. Ook rondom ons merkten we de spanning veranderen in ergernis.

Uiteindelijk kwam de zangeres/rapster dan toch op, maar zonder het publiek een blik te gunnen. Ze vlijde zichzelf met akoestische gitaar neer op een stoel om ons te vergasten op een soulvolle eerste helft van het optreden. De uitgebreide band met dj, backing vocals en live instrumenten zorgde ervoor dat een rijk geluid uit de boxen werd gebracht. Toch kon dit deel ons niet overtuigen. Net te vaak kwam Lauryn Hill te verveeld over, en haar dictatoriale gedragingen tegenover de muzikanten zorgde ervoor dat ze onsympathiek overkwam. In de tweede helft van de set kwamen dan eindelijk de snedige raps die we verwacht hadden. De helft van de backing band werd wandelen gestuurd, hetgeen plaats maakte voor een rauwere sound. Toch kon dit het gevoel van onbehagen nooit meer wegnemen.

Alles over Dour vind je op onze live-pagina. Foto’s van de vierde dag via deze link.