Verslag The Rapture in TRIX op 31 augustus – pak wederzijds enthousiasme

door Indiestyle

Terwijl een handvol merkwaardige zielen een rapture voorspelt voor volgend jaar, is het The Rapture dat dit jaar al stof doet opwaaien. ‘In The Grace Of Your Love’, album nummer vier, leverde de post-punkband een uitnodiging van TRIX en een hondstrouw en hongerig publiek op.

België en de Amerikanen zijn immers geen vreemden voor elkaar. Van in den beginne profileerde frontman Luke Jenner zich al als fan van deze schone streek, wat zich vertaalde in een abonnement op de Vlaamse festivals. Afgelopen nacht vond de laatste ontmoeting plaats, en als er iets luidruchtig gescandeerd mag worden, is het wel dat dit weerzien langs beide kanten op een knap pak enthousiasme kon rekenen. Met ‘In The Grace Of Your Love’, het titelnummer van hun laatste epos, stak The Rapture van wal op de lijnen van Gabriel Andruzzi’s bas.

Het opwarmertje zette de toon voor het opeenvolgende handvol nummers, dat voornamelijk uit nieuw materiaal bestond: oerdegelijk en duidelijk ondertekend door de straffe hand van The Rapture, maar nog lichtgroen achter de oren. Het was pas tijdens ‘Get Myself Into It’ en de uitgesponnen intro van ‘The Devil’ dat The Rapture hun fans mee de lucht in wist te voeren. Waar een man met een koebel al niet toe in staat is. Ook ‘House Of Jealous Lovers’ kwam vlotjes voorbij, net zoals ‘Echoes’, om van ‘How Deep Is Your Love?’ nog maar te zwijgen. Hoe later op de avond, hoe meer The Rapture smaakte naar de eerste hap die we namen van hun muziek bij het beluisteren van ‘Mirrors’, ettelijke jaren geleden.

Zijn deze New Yorkse veteranen na een afwezigheid van vijf jaar op de terugweg? Toegegeven, niet alle liedjes op ‘In The Grace Of Your Love’ zijn van dezelfde makelij als die op pakweg ‘Pieces Of The People We Love’, maar één blik op de overwerkte zweetklieren van de aanwezigen bewijst dat de pit van The Rapture lang nog niet zoek is.

TRIX zet de komende weken en maanden onder meer Yuko/Oscar & The Wolf (15.09), VNV Nation (16.09) en Laura Veirs (26.09) op het podium. Klik hier voor tickets, de volledige kalender en verdere info.

The Rapture live zien kan de komende weken en maanden in Tourcoing (Le Grand Mix, 12.11), Brussel (Botanique, 14.11) en Luxemburg (Rockhal, 15.11)

The Rapture website

Album verdeeld door V2