Verslag Twin Sister in Paradiso op 31 oktober – hemels en knus

door Jort

Na een voorprogramma verzorgd door het sympathieke lo-fi-bandje Holiday Shores uit Californië, speelt Twin Sister vanavond een aangename set in de knusse kleine zaal van Paradiso. Het vijftal uit Portland wist met de EP’s ‘Vampires With Dreaming Kids’ en ‘Color Your Life’ al de harten van menig muziekliefhebber voor zich te winnen. In september verscheen echter hun eerste volwaardige langspeler met de toepasselijke titel ‘In Heaven’, waarmee de band momenteel door Europa trekt.

Hemels is trouwens een treffende term om de zachtaardige doch prikkelende muziek van Twin Sister te omschrijven. Zangeres Andrea Estella staat er wat ongemakkelijk bij op het podium (in een overigens wel erg fashion-verantwoorde outfit), maar heeft een zwoele, zachte stem. Zo zacht dat we af en toe wel twee keer moeten luisteren om haar boven de rest uit te kunnen horen, want de andere bandleden overstemmen haar regelmatig.

De Amerikanen spelen een set met een afwisselende mix van oud werk en materiaal van de nieuwe plaat ‘In Heaven’, met als hoogtepunt de swingende singles ‘Bad Street’ en ‘Gene Ciampi’. Twin Sister schakelt moeiteloos tussen speelse liedjes en rustigere ballades, zoals het mooie ‘Kimmi In a Rice Field’. Als we tegen het einde op prijsnummer ‘All Around And Away We Go’ getrakteerd worden, zijn we eigenlijk al helemaal tevreden. Toch komen de dames en heren nog even terug om een kleine toegift te spelen voor het voorzichtig meedansende publiek.

Knus is het goede woord voor Twin Sisters’ optreden: lieve liedjes, mooie zang en lekker dansbare baslijntjes. Als we dan toch wat minpuntjes moeten noemen, mag de wat stoïcijns ogende Estella best nog wat aan haar performance doen en kunnen de songs af en toe iets meer pit gebruiken. Desalniettemin weet Twin Sister ons ruimschoots te boeien en heeft het vijftal bewezen de ambitieuze titel van hun debuut ‘In Heaven’ live zonder problemen waar te kunnen maken.

Twin Sister live zien kan in november 2011 ook nog in Brussel (Botanique, 15.11, info & tickets)

Twin Sister website

Album verdeeld door Munich Records