Verslagen Dour Festival, dag 2, 16 juli 2015

door Daan Leber

De headliner van de eerste volledige festivaldag was Mark Ronson (foto). Benieuwd naar wat de producer uit zijn mouw zou schudden, zakten we af naar de main stage. Daar kregen we een eerder erbarmelijke show voor de kiezen. De meest stereotiepe hiphophits werden onderbroken door twee irriterende mc’s. De dj-skills waren zeker aanwezig bij Mark Ronson, maar werden thuis gelaten. Hij kwam, zag, en telde zijn geld.

Mark Ronson dj set

 

(Foto door Xavier Marquis, verslagen door Daan Leber en Thomas Konings)

Of we ooit helemaal klaar konden zijn voor Perc? Mwa … De technoproducer bediende het wilde publiek in de Cannibal Stage na een dagje harde gitaren met extra rauwe, industriële beats die naar het einde toe steeds meer als een soort zwart gat over de hele dansvloer zweefden. Extreem hard dus, maar ook wel weer een beetje te eentonig. Opbouw binnen nummers wars zo goed als afwezig en soms hadden wij toch een nieuwe prikkel nodig om zo laat nog bij de les te blijven.

Nadat hiphoppers op Les Ardentes vaak teleurstellend de clichés rond het genre bevestigden, hielden we ons hart vast voor de doortocht van buzzartiest en multitalent Raury op Dour. Gelukkig was ie enkel te laat en viel de inhoud van de show meer dan mee. Nadat de eerste liedjes overtuigend met tape op de achtergrond werden gerapt en gezongen, werd die op een gegeven moment losgelaten en toonde de Amerikaan zijn bekwaamheid. Bovendien bewees de jongeman zich als een rasentertainer die over de juiste rock-’n-roll-moves en en het nodige enthousiasme beschikte om het publiek helemaal voor zijn kar te spannen en had ie een liveband meegebracht die de show dynamisch en levendig maakte. Ondanks dat de songs hier en daar nog iets te rommelig klonken, bevestigde de eclectische muzikant ook live zijn status van ruwe diamant.

Kaytranada sloot de donderdag af in de Boombox. De Canadees speelde perfect op de verwachtingen van het publiek in: een set die niet voor de gemakkelijke weg gaat. De grens tussen hiphop, funk en elektronica werd uitstekend bewandeld. Toen de zwaardere hiphop in de set begon te komen, besloten wij dat het bedtijd was.

Check onze foto’s van dag 2 hier. Alle reviews van Dour vind je op onze live-pagina.