Mixlog: waltur & iced lattina op Kiosk Radio

door Yannick Verhasselt

In deze wekelijkse reeks duiken we in de platenkasten en creatieve selecties van dj’s op diverse (radio)platformen. Een digital logboek die de fijnste mixes en de te in de gaten houden dj’s van het moment, tracht bij te houden. We lichten er hierbij telkens eentje toe die volgens ons het meest in het oog sprong die week.

Zowel waltur als iced lattina staan vrij bekend voor hun snedige sets in het club circuit als op festivals. Deze week mochten ze ‘The Morning Show’ voor hun rekening nemen op Kiosk Radio. “Good morning everyone, welcome to the morning show with waltur and iced lattina. On the flow, you know. We out here, empty park, coffee cup, croissant. That’s our reality“, verklaart iced lattina haar state of mind bij het begin van de show. Geen hardcore, trap of still dus, maar wel macabere dan wel hemelse ambient en drones staan centraal in het eerste uur van de mix.

Rond het halfuur nestelen de eerste beats (trap!) zich voorzichtig in de mix. Al worden die nog steeds bedolven onder heel wat lagen ambience. Via wat neerslachtige baile funk en trap, gaat het naar zeemzoete r&b, ingetogen perreo en cloudrap-tracks waarrond een blijvend rookgordijn hangt. Waltur en iced lattina laten zo eens een ander kantje zien dat we wel kunnen appreciëren.