10 indie/rock party’s die om je aanwezigheid schreeuwen

door Bart Somers

De examens zijn (zo goed als) vooorbij, of je hebt al een drukke eerste werkmaand van 2015 achter de rug. Wat er ook van zij, als je vaak op Indiestyle rondstruint, gaan wij er van uit dat een indie/rock party hoog op je lijstje met plezierig vertier staat. Regelmatig lijsten we dus de beste indie/rockfeestjes op in handige overzichten, die telkens razend enthousiast gelezen, gevolgd en gedeeld worden. Hier is er weer zo eentje, maak je vrienden blij en strooi de link kwistig in het rond.

(foto: Delta Crash, live op Suck it and See 29.01)

29.01 Suck it and See, Bonnefooi BrusselFacebook-evenement
De beste indierocknacht van Brussel is inmiddels aan zijn 11de editie toe. Hoewel we vorige keer domweg uit ‘t oog verloren dat we 10 kaarsjes mochten uitblazen, was het toch een nacht die je normaal alleen in films ziet. Op 29 januari doen we dat samen met Delta Crash (live) en dj-sets van Freaky Age, Eton Rifles en Brett Summers gewoon nog eens over.

31.01 Cavern Night, Sioux GentFacebook-evenement
Als ze in Gent geen indierockfeestjes kunnen organiseren, waar dan wel? Tijdens de Gentse Feesten sloegen mensen van Date WIth The Night, Sioux en Apache de handen in elkaar voor de Cavern Nights, op 31 januari komt er in de Sioux een vervolg op. Melting Time (live) en dj-sets van Five Finger Discount, Heebie*Jeebie Dj’s, Rascalize en Charming Man luisteren het geheel op zoals het hoort.

06.02 Unknown Pleasures, Nijdrop OpwijkFacebook-evenement
Eendracht maakt macht, en machtswellustelingen die we zijn, pronken we trots als pauwen met de kersverse samenwerking tussen Indiestyle en een gereputeerde club als Nijdrop, alwaar de speakers op 6 februari massa’s dansbare gitaarklanken zullen produceren. WAY DJ’s, The Nefjuzz en Brett Summers vuren er onophoudelijk de ene Two Door Cinema Club na de andere Arctic Monkeys op je af.

12.02 Date With The Night, Sioux Gent en 20.02 Date With The Night, De Harmonie OudenaardeFacebook-evenement 1Facebook-evenement 2
Als hij maar geen voetballer wordt, ze schoppen ‘m misschien halfdood. Gelukkig zijn de Dilly Boys geen voetballers, en is Oudenaarde trots op het feestje dat daar zijn eerste danspassen zette en later zijn wieg naar Gent verhuisde. Het geroep waarop de initiatiefnemers getrakteerd worden als ze nog eens op het thuisfront actief zijn is louter enthousiast gebrul van de beste rock-‘n-rollsongs van vroeger en nu. In Oudenaarde kan je bovendien je voeten bewegen op de muziekkeuzes van Gary Powell van The Libertines.

21.02 Bunkerleute dark underground party, Blauwe Kater LeuvenFacebook-evenement
‘t Is om hyper van te worden, al die festijnen met hun ├╝berfrohliche tienermeisjes en gitaren. Als dit je mening is, vind je mogelijk wel je gading op de dark underground party van Bunkerleute in Leuven op 21 februari. Dj Intens staat de hele nacht garant voor gothic rock, new wave, electro, industrial en andere klanken waarmee je de doorsnee burger in een wip een zenuwcrisis bezorgt. Wippen is gezond.

21.02 SoulVille, Caf├ę Maison du Peuple BrusselFacebook-evenement
Hou je meer van soul dan van zwartjassenmuziek? Dan heb je op de eenentwintigste van de tweede maand de kans om je muzikale zelf te bevredigen in Brussel, waar specialisten ter zake Souligan, Tiny Tim en Thierry Boulanger het beste uit hun collectie met jullie willen delen. Verwacht je aan zeldzame parels en aan welbekende klassiekers die mee aan de wieg stonden van de moderne indierock.

27.02 Rock & Roll Nightclub, Jeugdhuis Togenblik BeverenFacebook-evenement
‘t Hoeft niet altijd een of andere metropool te zijn, nietwaar? Togenblik uit Beveren heeft een eigen rockconcept en afgaande op de belangstelling op Facebook is ‘t er eentje dat je absoluut niet mag missen. Op 27 februari zullen Pyroclastic Wave en Whyte Waves live knallen van op het podium, en zal LSD Soundsystem er van achter de draaitafels voor zorgen dat naar huis gaan niet het eerste is waaraan je denkt.

07.03 A Hard Day’s Night, Clues DeinzeFacebook-evenement
‘t Hoeft niet altijd een of andere metropool te zijn, the sequel. Op 7 maart is Deinze aan de beurt. Eton Rifles en London Bullet halen een hoop goed volk naar de stad die bij menigeen vooral bekend staat voor wegkwijnende concertzalen en voetbalclubs op hun retour, maar ook anno 2015 nog moet kunnen uitblinken op partygebied, en dat binnen enkele weken ongetwijfeld ook helemaal zal doen.

10.03 Floating Vibes, Muziekodroom Hasselt, Facebook-evenement
Hasselt zou Hasselt niet zijn als Hasselt Hasselt niet was. Als je deze flauw vindt, probeer dan zelf eens tekstjes te verzinnen bij 10 feestjes. Wat gegarandeerd allesbehalve flauw zal zijn, is Floating Vibes, waar The Hickey Underworld, The Spectors en een aantal nog bekend te maken namen voor een onvergetelijke avond zullen zorgen.

26.03 Suck it and See, Bonnefooi BrusselFacebook-evenement
De cirkel is rond, want op 26 maart is er al een nieuwe Suck it and See. Alpha Whale zal live spelen en dat wordt heel goed. Recorders, LSD Soundsystem en Brett Summers zorgen voor de plaatjes achteraf.

Hou Indiestyle goed in de gaten, want het zou ons niets verbazen als er onder meer in Gent (Hindu Nights en Last Living Souls), Leuven (Take It Or Leave It) en Antwerpen (Stop The Clocks en Marquee Club) plannen worden gebroed om de komende weken en maanden regelmatig met succes een aanslag op onze nachtrust te plegen.