10 indie/rockparty’s die je niet mag missen in oktober en november

door Bart Somers

Of je school nu cool vindt of niet, het academiejaar is helemaal op kruissnelheid gekomen, en dat betekent dat ook de feestjes ons weer om de oren vliegen. Vorig jaar zetten we regelmatig een aantal niet te missen indie- en rockparty’s in de kijker, en ook de komende maanden zullen we proberen hetzelfde te doen. Noteer onderstaande datums alvast in je agenda.

Suck it and see, Bonnefooi Brussel, 30 oktoberfb event
Onze eigenste Suck it and see mag uiteraard niet ontbreken in dit overzicht. The Herfsts uit Leuven zullen de avond openen en een groot aantal nieuwe nummers presenteren aan het publiek, waarna Dj Elsocht, The Herfsts dj-set en Brett Summers de nacht zullen vullen met de beste dansbare rock.

Stop the clocks, Stockholm S Antwerpen, 31 oktoberfb event
In de lente was er plots Save the date, een indie/rockparty in het op dat vlak ondergeserveerde Antwerpen. De eerste editie werd dan ook een succes, waarop de organisatoren, die graag af en toe van naam wisselen, er onder de noemer Stop the clocks een vervolg aan breien, met dj’s als The Likely Lads Dancing Society, Eton Rifles, Lucifer’s Crew en Brett Summers.

The Rolling Stones All Night Long, Café De Zwerver Leffinge, 1 novemberfb event
Fans van The Stones komen ongetwijfeld aan hun trekken in Leffinge op 1 november. De muziek van Mick Jagger en co zal ongetwijfeld een heel prominente plaats innemen in een playlist die ook voor het overige zeker en vast zal barsten van de kwaliteit.

5 years of date with the night, Harmonie Oudenaarde, 7 novemberfb event
Date with the night, dat op 30.10 ook opnieuw zijn tenten opslaat in de Sioux te Gent, blaast 5 kaarsjes uit in de stad waar het allemaal begon. Vanuit Gent worden er bussen ingelegd, dus je hebt geen excuus om niet te gaan. Op de line-up staan The Lumbers (live) en dj-sets van Dilly Boys, Hindu Radio dj’s, Charming Man, Floyd en nog meer.

Indie party, Le Cercle Brussel, 8 novemberfb event
Een jonge regisseur die een film wil maken over indie in de hele wereld heeft daarvoor geld nodig, en organiseert een feestje om de kas te spijzen. Hoeveel je betaalt, kies je zelf, zolang het maar een euro of meer is. De line-up kennen we niet, al willen we dit initiatief sowieso graag in de kijker zetten.

Fête musicale 4.1, Sioux Gent, 10 novemberfb event
Fête Musicale is een gezellig festivalletje in Wallonië, georganiseerd door Vlaamse mensen, die tijdens het jaar af en toe ook voor coole feestjes zorgen in de Sioux. Op 10.11 staan Forward (live) en dj-sets van Kim&Jorre, Eton Rifles, Mojo Risin Soundsystem en Dr Daxi&Mr Nutz op het menu.

Fuif, Nijdrop Opwijk, 15 novemberfb event
Fuif mag dan al geen al te aantrekkelijke naam zijn, de feestjes in de Nijdrop kennende zal de muziekkeuze van de dj’s geïnspireerder zijn dan de vlag die in dit geval de lading dus niet echt dekt. Dj’s van dienst zijn Martin & Cortez, Pedro de la Hoyas en The Fresh Prince.

Last living souls 4, Sioux Gent, 20 novemberfb event
Dit concept mag zich stilaan een klassieker beginnen te noemen, want de vorige edities waren zonder uitzondering grote successen in Gent, niet voor niets dé rock-‘n-rollstad van België. Op 20.11 zorgen onder meer LLS Soundsystem, DJ Ronni Nikoson Feat. Camilla C., Chemical Hawaii, Brett Summers en Sioux Bastard voor de muziek.

Antwerp is the loneliest planet, Apropos Antwerpen, 26 novemberfb event
Op 26.11 speelt Morrissey in de niet zo sexy Stadsschouwburg te Antwerpen. achteraf kun je in de Sinjorenstad nog stevig gaan feesten want Gigolos in retirement, Dj Boppin’ Tim en Peter Melis draaien het beste van van Mozzer, The Smiths en gelijkgestemde geesten.

Suck it and see, Bonnefooi Brussel, 27 novemberfb event
We sluiten het rijtje op dezelfde manier als we het hadden geopend, met onze eigenste Suck it and see, maar dan een maandje later. Op 27.11 presenteren we niemand minder dan Too Tangled, een topper die al in zowat alle belangrijke Belgische zalen heeft gespeeld. De dj’s van dienst zijn Lisa Smolders, Melting Time en Brett Summers.