25 jaar 4AD in Diksmuide – line up met o.a. BRNS, Anika, The Bony King Of Nowhere en Motorpsycho

door Bart Somers

Een tweetal weken geleden lanceerde 4AD de eerste 18 namen voor de concertreeks ’25 Jaar 4AD’. Vandaag kan de zaal daar zeven nieuwe bevestigingen aan toevoegen. 18+7=25, jawel 25 bands voor ’25 Jaar 4AD’.

Nieuw zijn onder meer de Brusselse multi-instrumentalisten van BRNS die in september ook al op 4 Jaar Indiestyle speelden en vorig jaar de affiche sierden van zowel Les Nuits Botanique als Les Ardentes en Dour Festival. De jongens weven geluiden die zowel mysterieus, zot als catchy klinken. Zowaar het Belgische antwoord op Alt-J en Django Django, zou je kunnen zeggen. Andere nieuwe namen zijn Blow, The Hussy, Thee Marvin Gays, The Beards, Unwanted Tattoo en Stiff Little Fingers.

Niet enkel reguliere concerten komen aan bod, 4AD trekt ook voor het eerst naar enkele Diksmuidse huiskamers. Naar aanleiding van hun jubileum besloten de mensen van de zaal een stapje buiten de vertrouwde 4AD-muren te wagen. Gedreven door de 4AD-filosofie kozen ze niet voor het obligate festival, maar wel voor de knusheid van zes Diksmuidse huiskamers. 4AD Living room concerts dus.

En een verjaardag zou geen verjaardag zijn als er niet ook heel wat ander leuks te beleven valt zoals: een 4AD Muziekquiz, een heuse bandshirttentoonstelling (je wil niet weten hoeveel 4AD er al verzameld heeft in 25 jaar tijd), een 4AD 25 Party (het is tenslotte een feestelijk gegeven), een Ecodag (je weet dat 4AD al eeuwen pionier is in de concertecologie?), een culinaire get-together met al het lekkers uit Frans-Vlaanderen ihkv Parijs-Roubaix, een nieuwe zoektocht naar een Band in Residence, en zoveel zoveel meer.

Het volledige programma, tickets en verdere info vind je op de 4AD-website.