4AD Diksmuide zoekt Band in Residence

door Bart Somers

Goed nieuws voor talentvolle artiesten die zich willen ontwikkelen in een professionele omgeving: 4AD uit Diksmuide gaat op zoek naar een nieuwe Band in Residence. Onderstaand bericht viel gisteren in onze mailbox. Check www.4ad.be voor meer info over het project of over de muziekclub zelf.

Voor de 5de keer op rij gaat Muziekclub 4AD op zoek naar een gemotiveerde(!) band die zich een jaar lang 4AD Band In Residence mag noemen. Wil je in de voetsporen treden van Mary&Me, The Catatonics, New Bleeders & Head Full Of Flames? Wil je je band verder professionaliseren en wil je daarvoor alles geven? 4AD begeleidt je graag op die weg.

Je band wordt gedurende een gans jaar intensief gecoacht door de mensen van 4AD. Ze geven je de kans om gebruik te maken van de faciliteiten van de club en ondersteunen je waar nodig.

Dat zo’n residentie best leerrijk kan zijn bewijzen de laureaten van vorige edities die allen een straf artistiek parcours kunnen voorleggen met mooie concerten, talrijke (PA) repetities, enz. Dat eigen lof stinkt weten we al, daarom laten we het over aan een ander om ons te bewieroken:
• New Bleeders: “New Bleeders zou New Bleeders niet zijn zonder de uitgebreide begeleiding van de coolcats bij 4AD.”
• Head Full Of Flames: “Eén van de beste ervaringen als Band In Residence was voor ons de fijne en ongedwongen samenwerking met de mensen van de 4AD. Allen enthousiaste, authentieke melomanen met het hart op de juiste plaats. Zij zorgden steevast voor een warme ontvangst en propere kamer(s), maar ook voor professionele ondersteuning en tonnen advies.”
Uit alle ingeschrevenen worden 5 bands/muzikant(en) gekozen die mogen aantreden tijdens de finale op Paasmaandag – not a joke – 1 april, waar beslist wordt welke band met de eer gaat lopen!
Inschrijven via vi.be tot en met 17 februari 2013.