5 Days Off 2014 – Eerste namen bekend, o.a. Darkside, Nils Frahm, Noisia, Speedy J en Marek Hemmann komen naar Amsterdam

door Bart Somers

Van 5 tot en met 9 maart 2014 vindt de veertiende editie van 5 Days Off plaats in Paradiso, Melkweg en de Balie in Amsterdam. 5 Days Off geeft bezoekers een actueel en gevarieerd overzicht van de laatste ontwikkelingen binnen de elektronische muziekcultuur. De eerste namen voor het festival zijn bevestigd en voor de vroege beslisser is het vanaf vandaag mogelijk om een passe-partout aan te schaffen voor de spectaculaire early bird prijs van € 50,-.

Het festival trapt op woensdag 5 maart af met een concert van het veelbesproken liveproject Darkside van Nicolas Jaar en gitarist Dave Harrington in de Melkweg. Eerder dit jaar bracht het duo al een uitverkocht concertgebouw in vervoering.

Op donderdag 6 maart keert Speedy J terug naar de Melkweg met een ijzersterke techno-editie van Electric Deluxe. Op het programma, dat zowel in de Max als de Oude zaal plaatsvindt, staan voorlopers uit de hedendaagse techno scene; Marcel Fengler, Truss, Abdulla Rashim, Will & Ink en Jean Pierre Enfant.

Op vrijdag 7 maart vult de Melkweg zich met drum-‘n-bassliefhebbers voor een nieuwe editie van Noisia Invites. Twee jaar geleden werd dit succesvolle concept gelanceerd tijdens 5 Days Off. Friction & Linguistics en Calyx & Teebee ft. MC AD zijn de internationale gasten van de deze avond.

De neoklassieke componist Nils Frahm geeft een liveconcert op zaterdag 8 maart in Paradiso. Frahm combineert electronica met klassieke muziek en zal tijdens 5 Days Off een club-georiënteerde show verzorgen. Marek Hemmann bracht dit jaar zijn tweede minimal-house album ‘Bittersweets’ uit en verzorgt op zaterdag een live-set in de Melkweg.

De eerste losse kaarten en early bird passe-partouts zijn vanaf vandaag in de verkoop. Meer programmaonderdelen worden in december bekendgemaakt. Ga voor meer informatie en tickets naar www.5daysoff.nl.