5 indie/rock party’s die je de komende weken niet mag missen

door Bart Somers

Lentekriebels, partykriebels? Voor wie het allemaal zelf niet bijhoudt, sommen we nog eens enkele fijne party’s op in Brussel, Gent, Antwerpen en zelfs Merchtem.

Last Living Souls, Sioux Gent, 24 aprilfb event
Met twee geslaagde feestjes eind 2013 en begin 2014 bewezen de mensen achter Last Living Souls dat ze weten hoe de partyvork aan de steel zit. Tijdens de laatste editie zat de Sioux zo vol dat er om 3 uur ‘s nachts nog tientallen mensen stonden aan te schuiven aan de kassa. Je komt dus maar beter op tijd.

Date With The Night, Sioux Gent, 30 april – fb event
Dat kwaliteit en kwantiteit feilloos hand in hand kunnen gaan bewijzen de Dilly Boys met hun succesvolle Date With The Night. Op 30 april nodigen ze onder meer een bandlid van Babyshambles uit voor een dj-set en staat er met Dorian and the Grays ook weer een sterke liveband geprogrammeerd. De dag erna heeft (bijna) iedereen vrij.

Suck It And See, Bonnefooi Brussel, 22 mei – fb event
Eigen lof stinkt, en toch kunnen we bij deze tips uiteraard niet om onze Suck it and See heen. Met Young Colour strikten we een finalist uit De Nieuwe Lichting voor een liveset, met Lisa Smolders plaatsen we een toprockchick op de dj line-up.

Check Your Head, Sportcomplex Merchtem, 23 mei – fb event
Op 24 mei kun je in Merchtem naar Geckofest, een sterk dance-gericht evenement. Maar dat terrein wordt uiteraard toch opgebouwd, en dan kun je er de dag ervoor toch beter ook iets nuttigs mee doen, niet? Daarom sloegen enkele medewerkers van het festival de handen in elkaar om op 23 mei een indie/rock-party te organiseren met Indiestyle als mediapartner, check voor meer info de banner op onze website.

Save The Date, Stockholm S Antwerpen, 7 junifb event
In Antwerpen weerklinkt regelmatig de roep dat er te weinig indiefeestjes zijn, al lijkt daar de laatste maanden veel verandering in te komen. TRIX programmeerde een after party na de halve finale van Humo’s Rock Raly, Twisted Melon sloeg een paar keer zijn tenten op in Stockholm S, en ook Save The Date doet met dj’s van Hindu Nights, Date With The Night, AB en Botanique een duit in het partyzakje.

Meer weten? Hou de Indiestyle-pagina op Facebook in de gaten voor verdere updates.