6 MEI IS EEN GLORIEUZE DAG VOOR MUZIEKLIEFHEBBERS

door Daan Leber

ALS JE NIET ONDER EEN STEEN LEEFT KAN JE DIT ARTIKEL SKIPPEN. INDIEN DIT WEL HET GEVAL IS, LEES DAN ZO SNEL ALS MOGELIJK VERDER.

6 mei is een glorieuze dag voor muziekliefhebbers, genieters van een verlengd weekend en de horeca in het land. Aangezien we ons vooral richten op deze eerste groep, volgt hieronder een overzicht van de releases van vandaag. JE RAADT NOOIT WIE VANDAAG EEN ALBUM HEEFT UITGEBRACHT!

James Blake

Sinds 1u staat de nieuwe James Blake online, ‘The colour in anything’. Helaas zonder Kanye West feature, of die song van 20 minuten, maar de overige 17 nummers zijn van zo’n hoog niveau dat dit eigenlijk allemaal niet uitmaakt. James Blake heeft niet alleen aan zijn album gewerkt, maar kreeg ook hulp van Bon Iver en Frank Ocean (WAAR IS JE ALBUM???).

Skepta

Om nog even in het Verenigd Koninkrijk te blijven: ook Skepta loste zijn langverwachte ‘Konnichiwa’. De bekendere nummers ‘Shutdown’ en ‘That’s not me’ staan er vanzelfsprekend op, maar de grime-artiest verrast ook met onder meer een Pharell-feature. De balans tussen teringharde bangers en gewoon harde bangers lijkt na de eerste luisterbeurten perfect in orde te zijn.

anohni

Een ander gehypet album is dat van ANOHNI. De artieste formerly known as Anthony and the Johnsons kreeg voor haar eerste langspeler onder dit nieuwe alias hulp van Oneohtrix Point Never en Hudson Mohawke. De review van onze hoofdredacteur/dictator/swagboii (schrap wat niet past) is hier te lezen.

Kaytranada

Ook de Canadese producer Kaytranada komt op de proppen met een album. ‘99,9%’ heeft indrukwekkende gasten als Vic Mensa, Anderson .Paak, Syd The Kid, AlunaGeorge, BadBadNotGood en GoldLink, en schommelt tussen hiphop, r&b en house. Als dit niet de soundtrack voor je eerste barbecue van het jaar wordt, heb je geen ziel.

Death Grips Bottomless Pit

Over ziellozen gesproken, ook de jonge knapen van Death Grips leverden nieuwe leuke melodietjes. ‘Bottomless Pit’, de opvolger van ‘The Powers That Be’ beukt weer lekker hard, en zorgt ervoor dat je, zoals gewoonlijk, alles in je buurt naar gort wil trappen.

Er is blijkbaar ook nog een nieuw nummer van Justin Timberlake, maar ik heb momenteel geen tijd om daar naar te luisteren. (Editor’s note: ik wel! ‘t is een beetje ‘Happy’ maar beter. Eerst vind je ‘t een beetje irritant, tegen het einde hou je ervan.)

Laat in de comments weten wat je mening is over deze deze heilige dag. Indien je dit artikel een dieptepunt in de geschiedenis van Indiestyle vond, kan je al je klachten naar ikbenboos@indiestyle.be sturen. Tot slot, een gif van het hoofd van de auteur:

Capture_20160505