AB verwelkomt start-ups M.E.W. en FTRSND

door Arnout Coppieters

Een tijdje geleden lanceerde de Ancienne Belgique een oproep richting start-ups. Deze konden zich met elkaar meten en de winnaar mocht een jaar lang gratis gebruik maken van de locatie van de voormalige AB Ticketshop.

Na verscheidene selectierondes hebben twee start-ups de kans gewonnen om het pand in de Steenstraat in gebruik te nemen vanaf 6 juni: M.E.W. en FTRSND. Het is hierbij niet enkel de bedoeling om de locatie ter beschikking te stellen, maar eveneens om beide bedrijven op termijn in de organisatie van de AB te verweven.

M.E.W. is een artist-run-space in Brussel. Zij zullen onder andere tentoonstellingen, artist talks, screenings en concerten organiseren. M.E.W. richt zich op interdisciplinariteit, en zal hedendaagse kunst via verschillende media, design, technologie en muziek een ruimte geven om zichzelf in te ontwikkelen doormiddel van experiment. Tijdens de opening op 6 juni zullen er concerten zijn van Wulfy Benzo (man achter M.E.W., muziek hieronder) en DJ The Village Harpist net als een performance van Leslie Kuesh.

FTRSND op zijn beurt zal van de voormalige ticketshop een thuisbasis maken voor de Brusselse elektronische muziek. Via deze start-up zal je in contact kunnen treden met professionals uit de muziekwereld en zal je als aanstormend talent helemaal je ding kunnen doen.