ABBota 2010 – eerste namen zijn Absynthe Minded en The Van Jets

door Bart Somers

ABBota is voor de 2 meest invloedrijke concertzalen uit het Brusselse elk jaar opnieuw een gelegenheid om eens bij elkaar te gaan programmeren. De affiche kleurt steevast Belgisch, en dat blijft afgaande op de eerste namen ook in 2010 zo.

Absynthe Minded is tegenwoordig omnipresent in de Vlaamse muziekscene, en voelt zich klaar om middels een wereldwijd platendeal ook de rest van de aardkloot te veroveren. In het kader van ABBota staat de groep op 26 februari alvast in de AB. The Van Jets van hun kant speelde enkele maanden lang verstoppertje, en zullen binnenkort de wereld verrassen met een nieuwe worp. Op een Belgisch getint programma mag hun naam dan ook zeker niet ontbreken, zodat de groep mag aantreden in Botanique op 27 februari. Het podium is at ons betreft nog steeds de plaats waar The Van Jets het best tot hun recht komen, dus dat belooft veel goeds.

Tickets voor ABBota kun je voor zover we weten nu al kopen via de site van Botanique en AB. Je kunt een kaartje kopen voor 1 van beide avonden, maar er zijn ook combitickets beschikbaar.

Absynthe Minded MySpace

The Van Jets MySpace

AB

Botanique