Absolutely Free Festival 2017 pakt uit met internationale namen

door Joppe Peeters

Het Genkse Absolutely Free Festival voegt vandaag een hele resem nieuwe namen toe aan de affiche, waaronder Belgisch talent en enkele buitenlandse kleppers. Duitslands grootste indiegroep The Notwist is een van de headliners. Ook het geflipte Canadese gezelschap King Khan & The Shrines (foto) krijgt een plekje bovenaan de affiche. Sinkane is een Soedanese Amerikaan die alles wat met gelukzalige muziek te maken heeft door elkaar gooit, en daar nog vrolijker dingen mee doet. Hij leidde enkele jaren geleden al de tributeband voor William Onyeabor.

Daarbij komen nog enkele smaakmakers die AFF iets dichterbij heeft gevonden. De lijpe jazz-lawaaimakers van Dead Neanderthals komen vanuit Nederland afgezakt. Uit eigen land komen de gestoorde Germans nog wat herrie schoppen aan het Limburgse front. Schaduwland komt de schade vervolgens opmeten en Monolithe Noir mag er ten slotte een compleet circus van maken.

Eerder werden al Hypochristmutreefuzz, Rhino’s are People too, Luwten en Baby Galaxy op de affiche gezet. Het festival vind plaats in C-Mine in Genk en de prijs aan de kassa blijft nog altijd 3 lege batterijen. Hier en hier lees je waarom je die maar best eens bijeen zoekt. Meer info vind je op de website die we voor een keer voluit meegeven: kissmyaff.be.