Absynthe Minded – As It Ever Was: nieuw album op komst, reeks concerten bevestigd

door Bart Somers

Op 14 mei komt ‘As It Ever Was’ uit, het nieuwe album van Absynthe Minded. ‘As It Ever Was’ is de opvolger van Absynthe Mindeds meest succesvolle cd tot hiertoe. Dankzij de grote hit ‘Envoi’ kwam die plaat in 6 landen uit en werden er meer dan 60.000 exemplaren van verkocht.

Het nieuwe album werd opgenomen in Parijs, in de La Frette studio, waar o.a. ook Feist haar plaat opnam. Achter de knoppen zat Adam Samuels, een jonge producer die als rechterhand van Daniel Lanois al met de groten der aarde werkte. Als producer verdiende hij zijn sporen met de debuut plaat van John Frusciante.

De eerste single van ‘As It Ever Was’ is ‘Space’. Bert Ostyn stelde het nummer vorige week voor tijdens ‘Tomas Staat Op !’ op Studio Brussel. De bijbehorende video werd gedraaid in São Paulo. ‘As It Ever Was‘ ligt in België en Nederland op 14 mei in de winkels. In Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje staat de release gepland op 11 juni. Absynthe Minded trekt binnenkort op tour door Europa en houdt halt op volgende datums en plaatsen in België en Nederland:

17.03 Novarock – Kortrijk (info & tickets)
13.04 Gebouw T – Bergen op Zoom (info & tickets)
14.04 De Roma – Antwerpen (info & tickets)
15.04 Paradiso – Amsterdam (info & tickets)
18.05 Les Nuits Botanique – Brussel (info & tickets)
24.05 Vooruit (via Democrazy) – Gent (info & tickets)

Op voorhand speelt de groep al enkele tryout-concerten. Meer info hierover vind je op de website van Absynthe Minded