Zo gaat het project van Amenra, Raketkanon en Michaël Borremans eruit zien

door Thomas Konings

Amenra, Raketkanon en Michaël Borremans komen naar buiten met een nieuw gezamenlijk project. Dat werd vandaag aangekondigd. Er verschijnt een split 10″ via Consouling Sounds die de nieuwe nummers ‘Bohr’ (Raketkanon) en ‘Nachtschade’ (Amenra) zal bevatten. Borremans’ ‘Black mould’-schilderijen vormen het esthetische luik van deze unieke samenwerking.

Op 12 en 13 mei wordt de release gevierd in de Vooruit. Het belooft een Church of Ra-tweedaagse te worden waarbij op de eerste dag een “Afterlife acoustic”-show van Amenra plaatsvindt met Innerwoud als support. De tweede dag zal dan weer heel wat harder zijn met optredens van Amenra, The Black Heart Rebellion en Treha Sektori.

Mike Keirsbilck van Consouling geeft nog wat uitleg: “De split kadert binnen een serie die Amenra opstartte in 2014. Toen kwam er een split met Madensuyu en artwork van Berlinde De Bruyckere uit. Dat was een fenomenaal werkje, waaraan we graag een vervolg wilden breien. Daarom heeft Amenra Raketkanon uitgenodigd om onderdeel van de split te vormen, en hebben we bij Michaël Borremans gepolst of hij interesse had om met ons samen te werken. Iedereen zag het helemaal zitten, waardoor we nu dus dit prachtig kleinood kunnen uitbrengen.”