Amsterdamse MC Theater presenteert Cold Specks en Luke Sital-Singh

door Jens Van Lathem

Het MC Theater bevindt zich op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam en is de zaal bij uitstek om urban arts op te zoeken. Naast theater, dans en clubnachten kan je er ook muziek van de bovenste plank beleven. In september programmeren ze naast BADBADNOTGOOD en Tropics nog twee uitstekende artiesten die je simpelweg moet gezien hebben. Onderaan dit artikel kan je horen waarom.

Op maandag 22 september komt Cold Specks er het beste van zichzelf geven. De onheilspellende soul van zangeres Al Spx wordt op haar laatste album geruggensteund door samenwerkingen met Michael Gira van Swans en het jazzwonderkind Ambrose Akinmusire. Je kan een soort Chelsea Wolfe-achtige duisternis verwachten, maar dan gedrenkt in oude blues.

Donderdag 25 september is het dan weer de beurt aan Luke Sital-Singh, een Britse singer-songwriter. Zijn debuut werd door onze recensent al goedgekeurd, met de opmerking dat elke song in aanmerking kwam om een hit te worden en dat hij binnen het popspectrum de gewenste variatie aan de dag legt. Het wordt dus een ideaal concert voor een rustige donderdagavond.

Meer info & tickets vind je op de website van MC Theater

Cold Specks website

Luke Sital-Singh website