Amsterdamse MC Theater presenteert in september BADBADNOTGOOD en Tropics

door Jens Van Lathem

Het MC Theater bevindt zich op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam en is de zaal bij uitstek om urban arts op te zoeken. Naast theater, dans en clubnachten kan je er ook muziek van de bovenste plank beleven. In september programmeren ze twee uitstekende bands die je simpelweg moet gezien hebben. Onderaan dit artikel kan je horen waarom.

Op donderdag 11 september komt Tropics hoogstwaarschijnlijk voorsmaakjes brengen van zijn binnenkort te verschijnen tweede album. Hopelijk brengt hij ook de zon en de zwoele temperatuur mee die je altijd in zijn muziek terugvindt. Warme synths en gitaren brengen je vast zonder moeite aan het dansen.

De dag erna, op vrijdag 12 september, is het de beurt aan de Canadezen van BADBADNOTGOOD. Het trio zoekt al jaren het gouden middenpunt tussen jazz, hiphop en punk. Dit resulteerde in samenwerkingen met onder meer Tyler, the Creator, Bootsy Collins en Earl Sweatshirt. Kortom: iedereen surft graag mee op de hype. Met songs als ‘Sustain’ en ‘Can’t leave the night’ spraken wij eerder al over mogelijke voltreffers op die zoektocht naar een eigen geluid.

Meer info & tickets vind je op de website van MC Theater

Tropics Facebook

BADBADNOTGOOD website