Anderson .Paak, Fever Ray, St. Vincent en 15 andere nieuwe namen bevestigd voor Down The Rabbit Hole 2018

door Milena Maenhaut

Down The Rabbit Hole voegt in een keer achttien nieuwe namen aan de affiche toe. Anderson .Paak (foto) komt – na de annulatie van vorig jaar – zijn belofte na en bezoekt de Beuningse heuvels mét zijn band The Free Nationals. Daarnaast krijgen fans van Fever Rays obscure ‘pokkenherrie’ electronica een herkansing op het festival, Karin Dreijers show in de AB in maart is namelijk al lang hopeloos uitverkocht. St. Vincent en Moses Sumney veroverden met respectievelijk ‘Masseduction’ en ‘Aromanticism’ een plaats op vele eindejaarslijstjes van de redactie, en zo ook een plek op het podium van DTRH.

Verder zet de vijfde editie van het festival ook de psychedelische electropoppers van MGMT op de planken, waar ze nieuwkomer ‘Little dark age’ zullen voorstellen. Ook de Zweedse zusjes van First Aid Kit komen er met nieuw materiaal op de proppen, net zoals soul-relevatie Curtis Harding en The Breeders, de formatie rond voormalig Pixies-bassiste Kim Deal. Ten slotte maken De Jeugd Van Tegenwoordig, Jungle, Tom Misch, Wende, I-F, Joe Goddard, Kokoko!, Palmbomen II, Muyayo Rif en Leon Bridges het rijtje af.

Eerder werden al onder meer Nick Cave & The Bad Seeds, Queens of the Stone Age, Nils Frahm, Sampha, David Byrne en Franz Ferdinand geprogrammeerd.

Down The Rabbit Hole 2018 vindt plaats van 29 juni tot en met 1 juli in Beuningen. Het festival biedt geen dagkaarten aan, dus ook geen twijfel of je al dan niet een combiticket zou aanschaffen. Voor drie dagen op de Beuningse heuvels betaal je 149 euro. Tickets en het volledige programma vind je op de website.