As Elephants Are – Youth Blood/Lucifer te koop in maart – band om in de gaten te houden

door Thomas Konings

De Indiestyle-redactie gaat momenteel los op de indierockanthems van As Elephants Are. Dringend tijd dus om de band eens voor te stellen.

As Elephants Are is een vierkoppige indierockband uit het Britse Buckinghamshire. Vorig jaar scoorden ze al een bescheiden bloghitje met ‘War Cry’, nu presenteren ze ons ‘Youth Blood’ en ‘Lucifer’, songs waarop duidelijk te horen is dat de groep een grote stap vooruit heeft gezet.

De Engelsen hebben weleens naar The Maccabees geluisterd, durven we vermoeden. In ‘Youth Blood’ horen we de epische geluidsmuren die ‘Given To the Wild’ van deze lui ook zo tekenden, en zelfs de vocals hebben iets weg van die van Orlando Weeks. Hoe dan ook is het meekwelen geblazen met het uitzinnige refrein van dit fijne nummertje. ‘Lucifer’ is van hetzelfde laken een pak, maar dan met een geweldige opbouw naar een grootse finale.

Beide songs kan je hier beluisteren en in het geval van ‘Lucifer’ zelfs gratis downloaden. Allen daarheen. Een single met de twee nummers op verschijnt volgende maand.