B'estfest Summer Camp 2012 in Boekarest – Line up met o.a. Pulp en Garbage

door Filip Van Der Elst

Ook in Oost-Europa schieten de festivals als paddestoelen uit de grond. De nieuwste aanwinst voor de alternatieve muziekscene: B’estfest Summer Camp, een Roemeens festival dat plaatsvindt in een prachtig park in de omgeving van de hoofdstad Boekarest.

Het driedaagse evenement biedt een mix van indie, pop, metal en elektronische muziek, en de voorlopige line-up mag er alvast wezen. De legendarische Britpopband Pulp heeft de eer om headliner van het festival te zijn. En ook Garbage, de stevig rockende groep rond de excentrieke Shirley Manson, is een naam die absoluut gezien mag worden. Ook België en Nederland zijn vertegenwoordigd op de affiche: Selah Sue en Milow zetten hun internationale succestocht nu ook voort in Roemenië. Nederland mag met Caro Emerald en het hiphop/metal-collectief Dope DOD eveneens twee acts afvaardigen.

De volledige affiche tot nu toe: Andy C, Caro Emerald, Dope D.O.D, Garbage, Kreator, Mala Vita, Meshuggah, Milow, Modestep (Live), Moonspell, Obituary, Pulp, Selah Sue, Skindred, Stanton Warriors, The Qemists en Tristina. Meer namen moeten nog volgen in de komende weken/maanden.

B’estfest Summer Camp vindt plaats van 6 tot 8 juli. Een combiticket kost amper 60 EUR en kan online besteld worden. Niet alleen de tickets zijn goedkoop, ook voor het eten en drinken ter plekke hoef je niet diep in de geldbuidel te tasten: een fris pintje kost amper 1 EUR! Wie nog op zoek is naar leuke vakantieplannen voor begin juli, weet meteen wat gedaan.

B’estfest website

Klik hier voor updates over zowel buitenlandse festivals als over events in België en Nederland