Balthazar – Do Not Claim Them Anymore is nieuwe single, Europese tour als support van Local Natives

door Bart Somers

Balthazar blijft scoren met het album ‘Rats’. De band reef in december voor de 2de keer op rij de MIA voor beste album binnen en scoorde hoog in veel eindejaarslijstjes.

Ook internationaal blijft de groep rond Maarten Devoldere en Jinte Deprez hoge ogen gooien. Op 24 februari komt ‘Rats’ uit in de UK en diezelfde maand zijn ze door Local Natives uitgenodigd om het voorprogramma te vezorgen op de Britse en Scandinavische data van de Amerikaanse band. In maart staat dan weer een uitgebreide Franse tour te wachten.

Wie Balthazar nog in Belgie aan het werk wil zien moet snel zijn. De kaartjes voor de show op 7 maart in de Gentse Handelsbeurs waren in een mum van tijd uitverkocht. Er zijn enkel nog tickets te verkrijgen voor het concert op [PIAS] Nites in Tour & Taxis op 16 februari met onder meer Alt-J, Jason Lyttle en Andy Burrows (info & tickets).

Balthazars nieuwe single ‘Do Not Claim Them Anymore’ is nu op de radio te horen. Bekijk hier de akoestische versie die de band speelde voor Le Mouv in Frankrijk.

Alle tourdates vind je op de website van Balthazar.

Album verdeeld door PIAS