Band of Skulls – Himalayan: nieuw album uit op 31.03, in april liveshows in België en Nederland

door Jens Van Lathem

Sommige bands vinden artwork zoeken dat bij hun plaat past moeilijker dan musiceren zelf. Band of Skulls heeft hier iets op gevonden. Ze maakten met behulp van Lasse Smith, Phi Creative en een 3D-printer iets tastbaars van de geluidgolf van het titelnummer van hun nieuwe album. Een paar verfpotten en wat digitalisering later was ‘Himalayan’ klaar om in de winkels te liggen op 31 maart.

De rockers uit Southampton trokken voor de opvolger van ‘Sweet Sour’ de studio in met Nick Launay (Yeah Yeah Yeahs, Arcade Fire, Nick Cave and the Bad Seeds) en vuurden uit die sessies al een eerste single op ons af. ‘Asleep At The Wheel‘ combineert harde bluesriffs met stevige vocalen en verklaart waarom het trio in november Queens Of The Stone Age mocht vergezellen op hun Europese tour.

De volledige tracklist van het nieuwe album vind je hieronder.

1 Asleep At The Wheel
2 Himalayan
3 Hoochie Coochie
4 Cold Sweat
5 Nightmares
6 Brothers And Sisters
7 I Guess I Know You Fairly Well
8 You Are All That I Am Not
9 I Feel Like Ten Men, Nine Dead And One Dying
10 Toreador
11 Heaven’s Key
12 Get Yourself Together

Binnenkort trekt de groep zelf op pad, je kan hen aan het werk zien in Utrecht (01.04, Tivoli, info & tickets), Brussel (02.04, Botanique, info & tickets) en in Schijndel (19.04, Paaspop, info & tickets). Check de Band of Skulls website voor meer concerten.

Verdeeld door PIAS