Bat For Lashes – The Haunted Man te koop op 12.10, live in België en Nederland in november

door Bart Somers

Op vrijdag 12 oktober verschijnt ‘The Haunted Man’, het nieuwe en derde album van Bat For Lashes. ‘The Haunted Man’ is de opvolger van ‘Two Suns’ uit 2009, een plaat die de doorbraak betekende voor de bezwerende Natasha Khan en wereldwijd 500.000 exemplaren verkocht. ‘Two Suns’ werd daarnaast genomineerd voor de prestigieuze Mercury Music Prize, alsook de al even gereputeerde Brit Awards.

De eerste single en video uit ‘The Haunted Man’ is ‘Laura’, een ingetogen en zeer subtiele pianoballade met blazers die tijdens de huidige festivaltournee al live gespeeld werd, zo ook tijdens haar passage op Rock Werchter. Wie Laura precies is, komen we niet te weten, maar ze is groter dan een superster want “Your name is tattooed on every boy’s skin”. Bekijk de officiële video hier

De opvallende albumcover voor ‘The Haunted Man’ is van de hand van fotograaf Ryan McGinley. Het beeld, een naakte Natasha Khan die een naakte man op haar schouders draagt, deed gisterenavond na de onthulling heel wat virtueel stof opwaaien op Twitter en Facebook maar meer nog dan het beeld bleef de single hangen. ‘Laura’ werd door de bekende Britse BBC radiopresentator Zane Lowe onmiddellijk gedoopt tot ‘Hottest record in the world’.

Bat For Lashes stelt ‘The Haunted Man’ live voor op volgende datums en plaatsen:
26.11 Lille, Le Splendid – info & tickets
27.11 Amsterdam, Paradiso – info & tickets
29.11 Brussel, AB – info & tickets

Bat For Lashes website

Album verdeeld door EMI