Belgisch showcasefestival We Are Open haalt Nordmann, Tin Fingers, blackwave. en meer naar Trix

door Gilles Dierickx

Al zo’n klein decennia lang is het in februari muzikale hens aan dek voor alles wat Belgisch, steengoed en veelbelovend betreft. Dan vindt steeds We Are Open plaats in Trix, een tweedaags Belgisch showcasfestival, ofte dé vinger aan de pols als het aankomt op eigenzinnigheid en talent. De vorige jaren passeerden zo al Brihang, Roméo Elvis & Le Motel, Cocaine Piss, Faces On TV, Robbing Millions en WWWater in de Antwerpse zaal – moeilijk te beweren dat zij intussen geen verdere sonische potten braken.

Op 9 en 10 februari is het weer van dat, en weten we voorlopig dat Nordmann (foto), Raketkanon, Tin Fingers, blackwave., Dvtch Norris, Onmens, Fùgù Mango en Sam Renascent langskomen om zichzelf in de verf te zetten. Nieuw materiaal, een verse liveshow, een albumvoorstelling of net een van de eerste publieke kennismakingen? Elke act heeft wel een reden om te gaan checken op We Are Open.

De snelle beslissers kunnen gaan voor een Early Bird-combiticket, je betaalt dan 20 euro voor twee dagen (meer info via de site van Trix of op het Facebookevent).

Herlees hier nog eens onze review van ‘The boiling ground’, de tweede plaat van Nordmann.

Tin Fingers bracht dit najaar hun debuut-ep No Hero uit, die wij erg goed vonden.