Belgische band Slow Crush debuteert met prachtige shoegaze op ‘Dizzy’

door Thomas Konings

Vandaag hebben we het genoegen om een nieuwe band te mogen introduceren: Slow Crush. Dat is een nieuwe Belgische groep die je op basis van eerste single ‘Dizzy’ zeker in het oog moet houden. Hun eerste single ‘Dizzy’ kan je in première hieronder beluisteren.

Slow Crush is een gevalletje Nothing. De roots van dit gloednieuw viertal liggen namelijk ook in het hardere-gitarenmileu, terwijl de huidige sound dan weer meer naar shoegaze neigt om negativiteit en falen te kunnen verwerken in deze fucked up wereld. Dankzij frontvrouw Isa Holliday slagen ze daar in ieder geval glansrijk in op hun eerste single, terwijl de zoete vocals tegelijkertijd ook troost en een soort helende kracht weten uit te stralen. ‘Dizzy’ wisselt tussen hardere en zachtere passages, maar weet overall toch een verfijnde schoonheid te tonen die tijdloos de schotten tussen verschillende stijlen overstijgt.

Het eerste optreden van Slow Crush kan je op 26 maart in Leuven meemaken in het Rock Café. Meer info daarover vind je hier.