Beluister Sufjan Stevens op de soundtrack van ‘Call me by your name’

door Milena Maenhaut

Sufjan Stevens is met twee nieuwe nummers vertegenwoordigd in de nieuwe film van Luca Guadagnino, ‘Call me by your name’. De nieuwkomers zijn ‘Mystery of love’, reeds te horen in de trailer, en ‘Visions of Gideon’. Zo vervolledigt Stevens de soundtrack met onder meer muziek van Japans componist Ryuichi Sakamoto, Giorgio Moroder, The Psychedelic Furs en John Adams.

Stevens’ eerste stap in de filmwereld gebeurde op persoonlijke aanvraag van de Italiaanse regisseur. De coming-of-age film is gebaseerd op een roman van André Aciman en volgt de romantische ontwikkelingen tussen een Italiaans-Amerikaanse jongen (Timothée Chalamet) en de Amerikaanse student van zijn vader (Armie Hammer) in een kleine Noord-Italiaanse stad in 1983.

De in Detroit geboren artiest deelde een maand geleden nog ‘Wallowa lake monster’. Het nummer is deel van een serie b-kantjes van het bloedmooie ‘Carrie & Lowell’ (dat we twee jaar geleden tot ‘beste album van 2015’ bombardeerden). De collectie werd ‘The greatest gift mixtape—outtakes, remixes, & demos from Carrie & Lowell’ gedoopt en komt uit op 24 november.

Eerder dit jaar liet Stevens van zich horen op het uiterst interessante conceptalbum ‘Planetarium’, een werk van componist Nico Muhly over het zonnestelsel. Naast Sufjan, werden ook Bryce Dessner (The National) en drummer James McAlister bij de productie van ‘Planetarium’ betrokken.

Bekijk hier de trailer en beluister hieronder de volledige soundtrack van ‘Call me by your name’.