Best of the Best op 17.12 in TRIX – winnaars provinciale concoursen op 1 affiche

door Bart Somers

De tweejaarlijkse finales van de provinciale popconcoursen waren vorige keer een voorbode voor de winnaars op Humo’s Rock Rally (2010): maar liefst 6 van de 10 Rock Rally-finalisten zaten ook in één van de 6 finales, inclusief de winnaar School is Cool en Willow, dat met de KBC Publieksprijs naar huis ging. Als je weet dat in die editie van de concoursen ook bands als Amatorski, Intergalactic Lovers of Psycho 44 werden ontdekt, dan weet je dat ze de toekomst van de Vlaamse pop & rock naar de oppervlakte brengen.

Na fel bestreden voorrondes en straffe finales vonden op zaterdag 3 en zondag 4 december over heel Vlaanderen de finales plaats van de provinciale popconcoursen. Samen vormen ze een van de grootste muziekwedstrijden van Vlaanderen. De grote opkomst bewijst hoe sterk de concoursen lokaal leven: in totaal kwam niet minder dan 5.500 man afgezakt om de nieuwe lichting aankomend muzikaal talent te aanschouwen in enkele van de beste concertzalen van het land. Er vonden finales plaats in Brussel (Ancienne Belgique), Brugge (Factor), Antwerpen (Trix), Hasselt (Muziekodroom), Leuven (Het Depot) en Gent (Vooruit).

In een verder verleden waren de provinciale popwedstrijden al de eerste wapenfeiten voor bands en muzikanten als The BlackBox Revelation, Steak n°8, Team William, Sioen, Jasper Erkens, The Violent Husbands, The Galacticos, Balthazar, en vele anderen. Wie is het waard om in hun voetsporen te treden? Daar kan je zelf over oordelen op zaterdag 17 december. Dan staan in Trix (Antwerpen) de Best of the Best op één podium. Het is de unieke gelegenheid om alle winnaars uit de 6 provincies aan het werk te zien op één avond. Bovendien wordt de opbrengst van de ticketverkoop integraal geschonken aan Music For Life.

De winnaars van de finales van de provinciale concoursen die in Trix zullen aantreden:
Het Kampioenschap van Brussel: OK Cowboy!
Limbomania: Polaroid Fiction
OOST.BEST!: Red Juliette
Rockvonk: The DeVilles
Westtalent: Maze
Frappantpop: Dóttir Slonza

Praktisch

Wanneer: zaterdag 17 december om 19.00u
Waar: Trix, Antwerpen
Tickets: € 3,5 in VVK – € 5 ADK – tickets op de TRIX website of bij Fnac. De opbrengst gaat naar Music for Life.
Meer info op www.100procentpuur.be

De provinciale popconcoursen worden georganiseerd door de provinciale overheden en de Brusselse VGC, met de steun van Poppunt en Studio Brussel. Uit de meer dan 817 inschrijvingen die binnenliepen via het online-muziekplatform vi.be kozen verschillende professionele jury’s in totaal 208 bands die zich live mochten bewijzen in 33 voorronden, 8 halve finales en 6 finales.