Bombay Bicycle Club naar Paradiso en Trix

door Jens Van Lathem

De Britse indierockformatie Bombay Bicycle Club tourt in november door Europa en doet daarbij ook de Lage Landen aan. Op 20 november kan je afzakken naar Paradiso te Amsterdam (info & tickets), en op maandag 24 november is het dan de beurt aan Trix in Antwerpen (info & tickets).

De band is, ook live, een stevige aanrader voor al wie van subtiele maar energieke en veelzijdige muziek houdt. Met hun laatste album ‘So long, see you tomorrow’ braken ze ook door bij bredere kringen.

Eerder dit jaar ging onze vrouw Anke Verbeke al eens op bezoek, en kwam terug met het volgende verslag:

“Wat Bombay Bicycle Club volgens ons nu net zo goed maakt? Dat zal ongetwijfeld die extravagante veelzijdigheid van de groep zijn. Van Vampire Weekend-opgewekte meezingers tot ruige gitaarescapades die een publiek tot headbangen aanzetten, BBC is van alle markten thuis en waant zich heer en meester in het intrigerende niemandsland tussen aanstekelijk dansbare sounds en edgy rock met literaire kleppers van teksten vertolkt door dat verbazingwekkende timbre van Steadman en met bevrijdend verrassende ritmes als leidraad en constante”

Website Bombay Bicycle Club