Boomtown gaat dan toch door met vier dagen muziek op drie podia

door Yannick Verhasselt

Het stadsfestival dat traditioneel tijdens de Gentse Feesten plaatsvindt, gaat dan toch door! Op het einde van de zomer kun je terecht op de Kouter voor vier dagen muziek op drie verschillende podia. De Kiosk die op het plein staat, gaat sinds jaren terug fungeren als openlucht podium. Daarnaast komt er een derde podium; de GEM stage. GEM is niet de afkorting voor het crisisoverlegteam dat op een podium zal staan, maar voor Green Energy Mill. Het podium is zelfvoorzienend via zon-, wind- en waterstof energie en Studio Brussel zal er vier dagen lang radio maken.

Iedere avond wordt door de organisatie volgens een ander thema of genre ingericht. Zo cureren Unday Records en het Gentse hiphopfestival Out The Frame een avond. Voor die eerste avond nodigt het label Dans Dans, Sam De Nef, Elias en een laatste act uit die nog een verrassing moet blijven. Out The Frame weet Ho99o9 te strikken, een huzarenstukje waarschijnlijk gezien de reisrestricties. Verder nodigt het festival Miss Angel, Ashley Morgan, Abrahamblue, Mimi en Bryn uit. Verder bestaat de derde avond uit zwaardere gitaren bestaande uit Brutus, Psychonaut en Wallace Vanborn. Ten slotte wordt er afgesloten met een heus open air feest met Nosedrip & Orpheu The Wizard (b2b), San Soda en Alia & DTM Funk.

In de Opera zullen evenwel concerten te zien zijn. De organisatie koos ervoor om deze in een intieme setting te laten doorgaan in de kleinere zaal. Voorts laat het festival het voorprogramma verzorgen door enkele Sound Track-laureaten. Moody Mae en Coline & Toitoine worden alvast aangekondigd voor dinsdag 24 augustus. David Numwami speelt op 25 augustus. Tsar B doet dat de dag erop en wordt vooraf gegaan door Jibran. Ansatz Der Machine sluiten af op 27 augustus. Boomtown Festival vindt plaats van dinsdag 24 augustus tot en met vrijdag 27 augustus op de Kouter in Gent. Tickets en verdere informatie over het festival zijn beschikbaar via hun website.